Blog Nuna8

 

De eerste stap van ons productieproces is gezet: mal nummer één is een feit. Terwijl er ondertussen gewerkt wordt aan onze andere pluggen en mallen is het voor de ‘koplopers’ tijd om te beginnen met het maken van Nuna8. Dat betekent eerst het knippen van carbon, de koolstof vezels. In wezen komt dit neer op het maken van de puzzelstukjes van een grote legpuzzel. Gelukkig hebben Toine en Marlieke ons van goede bouwtekeningen voorzien.

 

In die bouwtekeningen staat precies wat voor soort vezels waar moeten, en in welke richting die vezels moeten liggen. Koolstof vezels kun je (net als touwtjes) namelijk maar in één richting belasten, het is dus belangrijk dat vezels netjes uitgelijnd worden. In de bouwtekeningen staat helaas niet welke vorm alle matten moeten krijgen en waar deze overlappen, dit moeten we zelf nog verzinnen. Na wat uren puzzelen met sjablonen is het denkwerk voltooid, het knippen zelf is vervolgens vrij snel gedaan en daarmee is de eerste laag voor Nuna8 klaar!

Na het werken is het nu nog steeds licht (dat was in maart wel anders), voor ons een goede reden om de barbecue tevoorschijn te halen! Met een bezoekje van de rest van het team vanuit Delft belooft het weer eens een ouderwets gezellige avond te worden.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.