De Ingenieur

Meerderheid politiek wil torrentsites vrijgeven

Opvallende resultaten in Technische Kieswijzer

woensdag 29 augustus 2012

Het merendeel van de politieke partijen wil de blokkade op torrentsites opheffen. Dit blijkt uit de Technische Kieswijzer, waarvoor De Ingenieur alle politieke partijen ondervroeg over technisch-maatschappelijke vraagstukken.

Thijs van VelzenOnder meer VVD, PvdA, SP, D66 en GroenLinks willen de gerechtelijke uitspraak ongedaan maken die providers verplicht tot een blokkade van sites voor het downloaden van muziek en films.

Andere opvallende uitkomsten zijn:

  • PvdA, CDA en SP vinden dat de NS en spoorbeheerder ProRail weer één bedrijf moeten vormen, om de versnippering van kennis te keren. De ChristenUnie wil ProRail onder directe leiding van de minister plaatsen.
  • Er bestaat consensus over handhaving of zelfs uitbreiding van subsidies voor duurzame energie. Van de grote partijen pleit alleen de VVD tegen voortzetting van de veelvuldig bekritiseerde subsidies.
  • Ook het topsectorenbeleid, dat succesvolle bedrijfstakken verder moet helpen ontwikkelen, kan op steun rekenen: van de zittende partijen keren alleen GroenLinks en de Partij voor de Dieren zich tegen dit beleid.

Voor de Technische Kieswijzer heeft technologietijdschrift De Ingenieur alle politieke partijen (*) aan de hand van 10 thema’s 23 stellingen voorgelegd.

De Technische Kieswijzer is geen samenvatting van de partijprogramma's, maar vormt juist een aanvulling op deze plannen.

De volledige resultaten zijn te vinden op www.technischekieswijzer.nl.
 

LINKS

Lees verder in het samenvattende artikel dat komende vrijdag in editie 13 van technologietijdschrift De Ingenieur verschijnt.

* De enquête is aan alle aan de Tweede Kamerverkiezingen deelnemende politieke partijen voorgelegd, minus politieke partij NXD die alleen in Kieskring 9 (gemeente Amsterdam) meedoet. Van de Partij voor de Vrijheid (PVV) is geen reactie ontvangen.
Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen