De interactieve lamp Cloud  van ontwerper Richard Clarkson uit Nieuw-Zeeland heeft de vorm van een wolk en produceert levensechte lichtflitsen en donder.

De meeste Nederlanders willen optimaal genieten van elk schaars zonuurtje dat we deze zomer krijgen. De wolkvormige lamp Cloud brengt echter onweergerommel en bliksem in huis.



Maar Cloud is meer dan alleen een kunstmatige donderwolk. De lamp is voorzien van twee speakers en een subwoofer, van kleur veranderende ledverlichting en een bewegingssensor. De microprocessor in de lamp reageert op beweging in de kamer door de kleur en de intensiteit van de bliksemeffecten aan te passen. Daarnaast is de lamp ook met een afstandsbediening te bedienen.

Ter afwisseling van het kunstmatige gedonder is de lamp ook als rustgevende nachtlamp te gebruiken of gewoon als speaker door via Bluetooth muziek te streamen vanaf bijvoorbeeld een smartphone. De ledverlichting in de lamp biedt een interactieve lichtshow door te reageren op de intensiteit van de muziek.

De Cloud meet ongeveer 71 bij 35 bij 33 cm. De afmetingen zijn bij benadering, want elke Cloud wordt met de hand gebouwd en is daardoor uniek. De basisconstructie van de lamp bestaat uit twee kunststof schaaldelen, waarin alle technologie is weggewerkt. Door middel van naaldvilten wordt de wolkstructuur op de schaaldelen aangebracht. Clarkson maakte hiervoor een eigen instrumentje uit een stuk kunststof en vier viltnaalden. De wolk bestaat uit hypoallergene vezels fiberfill, een materiaal dat vooral is te vinden in kussens en dekbedden.



Een Cloud-lamp met alle mogelijkheden kost 3360 dollar. Wie de wolk alleen als lamp wil gebruiken – dus zonder donder- en bliksemeffecten – kan een uitgeklede versie kopen voor 960 dollar. Ook zijn kleine, lege wolkjes beschikbaar om de installatie wat uit te breiden.
 

 


 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.