De 81-jarige Fons Marcus presenteerde in 2008 in Het Beste Idee van Nederland een klemsysteem voor een wandelstok. Kort daarna overleed hij, maar hij won postuum het programma. Nu is de wandelstokklem in productie genomen.

Wandelstokgebruikers kennen het probleem: zet de stok even tegen een tafel of stoel aan en hij valt al snel op de grond. Fons Marcus bedacht voor zijn vrouw jaren geleden een simpele oplossing, de wandelstokklem, die hij in 2008 presenteerde in het tv-programma Het Beste Idee van Nederland. Marcus overleed helaas kort daarna, maar zijn idee won onder leiding van zijn neef Wim de Vroedt de finale. De wandelstokklem is nu eindelijk in productie.
 


Het prototype dat in Het Beste Idee van Nederland was te zien, is ontwikkeld door Koen&Co. Dit ontwerpbureau werkte vanaf 2012 vanwege de grote belangstelling voor het productidee in opdracht van De Vroedt verder aan de ontwikkeling van de wandelstokklem. Met de klem is een wandelstok heel eenvoudig aan een tafel- of stoelrand vast te maken. Dit gaat door de bovenkant van de klem op het blad te plaatsen en de stok naar beneden te drukken. Zo opent de klem en kan deze op het blad worden geschoven. De klem is geschikt voor tafelbladen tot 45 cm dik. Bovenop de klem zit ook nog een haak om de stok aan op te kunnen hangen.
 


Koen &CO ontwikkelde twee uitvoeringen van de wandelstokklem onder de merknaam VIX Care. Het eerste model, type Jive, is een los accessoire dat met klittenband om een stok of kruk met een diameter van 19 tot 25 mm is te bevestigen. De Jive is te bestellen via de website van VIX Care. Het tweede type Juba is bedoeld voor fabrikanten van krukken en wandelstokken om als vast onderdeel in hun product te integreren.

 
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.