Op 12 november staat een bijzondere editie van NRC Live gepland over de impact van robots, slimme machines en kunstmatige intelligentie. Minister Lodewijk Asscher trapt de dag af met een speech over de sociaaleconomische uitdagingen die robotisering met zich meebrengen, zowel op korte als lange termijn. Asscher pakt hiermee door op de visie die hij vorig jaar deelde tijdens zijn bekende toespraak over robotisering tijdens het SZW jaarcongres. 

Niemand minder dan de Amerikaanse MIT-hoogleraar Andrew McAfee - een topautoriteit op het gebied van digitale economie - geeft een keynote tijdens dit exclusieve event. Centrale vragen tijdens het NRC Live event zijn: Hoe ziet een samenleving eruit waarin robots, data en slimme computers een steeds grotere rol spelen? Wat betekent de steeds verdergaande automatisering voor de bedrijfsleven, economie, de maatschappij en arbeidsmarkt? Missie van de dag is om concrete oplossingen te bediscussiëren en relevante vragen over de digitale revolutie te agenderen. 

Internationale opinieleider robotisering Andrew McAfee 

Met grote trots presenteert NRC Live als hoofdgast op 12 november MIT-hoogleraar en TED-spreker Andrew McAfee. McAfee geldt als internationale kennisleider op het thema digitale economie en verwierf vorig jaar grote bekendheid als mede-auteur van de New York Times bestseller The Second Machine Age. Het is de eerste keer dat McAfee Nederland aandoet na het grote succes van zijn laatste boek. 

Grote namen op NRC Live

Behalve internationale opinieleider McAfee geven ook vooraanstaande kennisleiders uit Nederland hun visie over de effecten van robotisering. Met onder anderen minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, directeur Melanie Peters van het Rathenau Instituut en Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland.

Meer informatie op de website van NRC Live.