De échte doorbraak van e-health laat op zich wachten, maar steeds meer partijen laten zien hoe het wél kan. Hoor hoe deze koplopers digitale mogelijkheden als kunstmatige intelligentie, blockchain en telezorg vertalen naar een betaalbare én menselijke zorg. Met voorbeelden van een virtueel hartcentrum, deep learning voor medical imaging, blended care in de GGZ, thuismonitoring van hoog-risicopatiënten en veilige data-uitwisseling in de zorg.

Hoor meer over:

  • E-health in de dokterstas: wat zijn de digitale middelen van het moment voor zorg op maat?
  • Datadilemma’s: hoe houd je stromen patiëntdata veilig en maak je iedereen baas over eigen data?
  • Stategie en leiderschap: Hoe ontwikkel je als zorginstelling jouw digitaal DNA?
  • Co-creatie en financiering: hoe gaan techbedrijven, verzekeraar, patiënt en arts dezelfde taal spreken?


Standaarden voor e-health

Een vergrijzende samenleving, de enorme groei van chronisch zieken en de stijgende zorgkosten; e-health biedt kansen om de grote uitdagingen in de zorg het hoofd te bieden. Maar hoe pakken we de barrières rond digitale zorg – zoals het gebrek aan standaarden voor gegevensuitwisseling – aan? Het Medmij-programma maakt hiermee een begin. Hoor de eerste conclusies.


Samenwerken voor een waardegedreven zorg

Open communicatie is mooi, maar slechts een randvoorwaarde voor goede zorg. De patiënt moet het hebben van een effectief zorgnetwerk. Hoe werken zorginstellingen, patiëntenorganisaties, onderzoekers, innovatieve bedrijven en verzekeraars nu al samen voor een waardegedreven zorg? Leer van hun ervaringen.


Zorgtech impact wedstrijd

Ontmoet ook snel groeiende zorgtech-bedrijven en ontdek hoe zij impact maken op de zorg. Partijen die hun innovaties ook daadwerkelijk in de praktijk brengen, pitchen hun concepten tijdens onze zorgtech impact wedstrijd. Het publiek bepaalt de winnaar.


Ethische vraagstukken

Uiteraard is er ook ruimte voor de ethische vraagstukken rond techontwikkelingen binnen de zorg. Wat betekent het dat we persoonlijke zorgdata uit handen geven aan techpartijen? Hoe ver willen we gaan met het (genetisch) verbeteren van mensen? Blijft hightech zorg van iedereen? Geef ook jouw mening in ons ethisch café.


Tickets

Ervaar een dag vol inspirerende verhalen over de impact van technologie op een patiëntgerichte zorg en hoor hoe je ook binnen jouw organisatie een eigen digitaal DNA kunt kweken. Koop hier uw tickets voor NRC Live Zorgtechnologie.