Hema biedt vanaf vandaag naast rookworsten en verzekeringen ook 3D-geprinte accessoires aan. Daarmee lijkt het 3D-printen definitief doorgebroken in het dagelijks leven.


Via de website van het warenhuis kan je je eigen kettinkjes en telefoonhoesjes maken. Een deel van het ontwerp staat vast, maar is te personaliseren met een zelfgekozen tekst. De kettinkjes zijn uit te rusten met een zelfgekozen naam. Prijzen van deze snuisterijtjes liggen tussen de twintig en dertig euro.

 

 

Eerder konden klanten van de Hema al hun eigen fotoboeken, taarttekeningen en t-shirts laten drukken. Het warenhuis noemt de overstap naar 3D-producten een logische stap, omdat ze zoveel mogelijk gepersonaliseerde producten willen aanbieden.

Hema is de eerste grote keten in Nederland die iets dergelijks aanbiedt; niet eerder waren 3D-producten bij zo'n bekende winkel te krijgen. Het laat zien dat 3D-printen niet alleen de industrie en wetenschap, waar er al veel toepassingen zijn, maar ook de consument uitkomst kan bieden.

De printer maakt niet alleen plastic spullen; het geprinte onderdeel van de kettinkjes is gemaakt van metaal. Hema wil in de toekomst hun 3D-assortiment uitbreiden en daarbij mogelijk meer verschillende materialen gebruiken.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.