Advertorial

Als je dit leest, komt dit waarschijnlijk omdat je een lening nodig hebt. 
Het krijgen van een lening kan moeilijk zijn. Voordat je een lening voor jouw bedrijf of voor persoonlijke doeleinden afsluit, is het raadzaam om de volgende tips door te nemen.

1. Rente, vergoedingen en overige kosten

De rente is waarschijnlijk het eerste waar je naar gaat kijken bij het kiezen van een lening. Dit cijfer, in combinatie met de duur van de terugbetalingsperiode, bepaald hoeveel rente je betaalt gedurende de looptijd van een lening. Zoek een kredietgever die lage rente tarieven aanbied. Elke lening omvat maandelijkse administratiekosten, maar sommige kosten zijn hoger dan andere en sommige leningen zijn onderhevig aan verborgen kosten. Sommige geldschieters maken van de kosten veel geld. Ze houden hun rentetarieven laag om klanten aan te trekken en brengen vervolgens grote maandelijkse kosten in rekening om een ​​dikke winst te maken. Wanneer je leningen vergelijkt, moet je de kosten gedurende de levensduur van een lening berekenen, inclusief zowel de betaalde rente als de kosten. En vergeet niet om de kredietgever te vragen of er verborgen kosten zijn.

2. Terugbetalingstermijn

Een lening met een langere terugbetalingsperiode lijkt misschien aantrekkelijker omdat het de maandelijkse betalingen kleiner maakt, maar je moet wel weten dat een lening die op langere termijn wordt betaald, zowel een groter bedrag aan rente als meer kosten met zich meebrengt. Zoek altijd naar een persoonlijke lening die je in de kortste tijd terug betaalt.

3. Mogelijkheid om eerder te betalen

Naast vergoedingen, rente en aflossingsperiode, moet je ook kijken naar de flexibiliteit van de terugbetaling van een lening. Je wilt de mogelijkheid hebben om van tevoren een lening terug te betalen als je het geld hebt. En een lening die je een vaste aflossingsperiode oplegt, ontneemt  de mogelijkheid van jou om de lening eerder aft e lossen.

4. Gevolgen voor late aflossingen

Overweeg ook de gevolgen van het missen van een betaling. Je moet nooit een persoonlijke lening aanvragen met de bedoeling om te laat of in gebreke te blijven, maar er doen zich situaties voor die het tijdig betalen moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Als een staking jouw werk en salaris beïnvloedt, zou je jouw kredietverstrekker moeten kunnen benaderen om de lening te herstructureren. Als je weet dat je een betaling gaat missen, laat jouw lening oversluiten. Wanneer je jou lening laat oversluiten, dan weet je zeker dat je niet in problemen komt. 

5. Goede klantenservice

De beste leendiensten bieden een hulplijn en stellen jou  in staat om gemakkelijk extra terugbetalingen online te doen. De beste leningverstrekker is degene die gratis langskomt om informatie te verstrekken bij het sluiten van een lening en ook de tijd neemt om naar jou te luisteren en zoveel als mogelijk een oplossing vindt voor je. Vriendelijkheid en eerlijkheid spelen een belangrijke rol, zoek een bedrijf dat transparent is.

Conclusie

Een lening afsluiten kan snel en gemakkelijk geschieden. Met deze tips kun je niet alleen de beste kredietverstrekker vinden, maar ook het beste bedrijf om hypotheken te oversluiten. Er zijn bedrijven die op de beste manier hypotheken en leningen oversluiten. De echte zoektocht begint dus nu!

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.