Advertorial

In bijna alle industrieën is perslucht onmisbaar. Neem bijvoorbeeld de autobranche, zij hebben perslucht nodig om de banden op te pompen. Zo zijn er nog vele branches waar men niet zonder perslucht kan. Al gaat het om schroef-, zuiger-, scroll- of de High Speed Turbo-compressoren, BOGE Kompressoren BV heeft altijd een antwoord hierop.

BOGE is opgericht in 1907 door Otto Boge. Sinds 1907 is BOGE nog altijd een familiebedrijf. Zo is het bedrijf nu in handen van de achterkleinkinderen W.D. Meier-Scheuven en T. Meier. BOGE levert haar producten en diensten in 120 landen over de hele wereld aan. In 2017 groeide BOGE in Nederland al met maar liefst 40 procent en in 2018 zal dit percentage weer worden gehaald. En dit is mede te danken aan de mooie en grote projecten die BOGE in 2018 heeft mogen uitvoeren. Een aantal mooie voorbeelden qua projecten zijn RET Rotterdam en Aben Green Energy. Door deze enorme groeipercentages is BOGE inmiddels van Amersfoort en Zaandam verhuist naar Uitgeest voor een grotere pand. In Uitgeest zitten nu de sales, technische dienst, administratie en voorraad gehuisvestigd.

De High Speed Turbo is de nieuwe standaard

De BOGE High Speed Turbo (HST) is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van olievrije persluchtproductie met 100% olievrije techniek. De HST-serie is de nieuwe standaard voor efficiënt en betrouwbaar produceren van olievrije perslucht. Alleen als er geen olie in de machine aanwezig is, kan er ook geen olie meekomen. Daarom zijn onze nieuwe HST-compressoren zo ontworpen dat het hele aandrijfmechanisme niet gesmeerd hoeft te worden. Je kunt onder alle omstandigheden vertrouwen op 100% olievrije perslucht. Een permanente magneetmotor en de unieke aandrijfas met luchtlager zorgen voor een betrouwbare, onderhoudsarme aandrijving bij minimaal energieverbruik. Daarmee is de HST-technologie van BOGE niet alleen uniek qua aandrijftechniek, ook het minimaliseren van de voetafdruk, het gewicht en de geluidsdruk stellen nieuwe normen.

Medische perslucht

BOGE levert meer dan alleen compressoren. Zo levert BOGE aan vele ziekenhuizen volledige medische persluchtsystemen. Al meer dan 50 jaar ontwikkelt BOGE samen met bekende ziekenhuisinrichters en fabrikanten van medische hulpmiddelen, zoals Dräger, individuele en normconforme systeemoplossingen voor het zeer gevoelige toepassingsgebied van de medische persluchtproductie. De veiligheid van de patiënten heeft daarbij bij BOGE altijd de hoogste prioriteit.

Voor de verzorging van de patiënten komt alleen absoluut schone ademlucht met een maximale beschikbaarheid in aanmerking. Met de BOGE-behandelingsunits wordt de geproduceerde perslucht in zeven stappen gedroogd, gereinigd en behandeld tot medische perslucht. Medische perslucht valt onder de Europese geneesmiddelenwet. Concessies aan de gedefinieerde zuiverheid van de lucht zijn dan ook verboden. Sterielfilters zorgen als achtste behandelingsstap voor de hoogste ademluchtkwaliteit – voor de beademing van patiënten of voor de voeding van anesthesiesystemen.

Designed to take the lead

De nieuwe BOGE S4-modellen zijn inmiddels de vierde generatie van de populaire S-serie schroefcompressoren. Ze kunnen worden ingezet bij industriële toepassingen en zijn hierbij toonaangevend. Niet alleen op het gebied van energiebesparing zorgt de S4-serie voor een opmerkelijke doorbraak, maar ook wanneer het op geluidsisolatie en onderhouds-vriendelijkheid aankomt. Zo bereikt de S4-serie een volledig nieuw niveau. Voor de S4-serie is een totaal nieuw ontwerp gekozen en precies dat, het continu testen van beproefde technologieën, is kenmerkend voor het familiebedrijf BOGE dat een rijke traditie heeft en dat heel toepasselijk inmiddels al door de vierde generatie wordt geleid. De internationale claim bij de marktintroductie is dan ook een zelfverzekerde: “Designed to take the lead”.

Bekijk ons aanbod op nl.boge.com of neem contact op via nl@boge.com of 0251-652434.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.