EUREKA

De uCella is een brievenbus die de postbode kan uitvouwen, zodat er ook pakketjes in passen.

Ondanks het toenemend aantal internetaankopen is er nog geen optimaal systeem voor het afleveren van pakketten. In de praktijk moeten mensen die wel thuis zijn soms het ene na het andere pakket voor de buren in ontvangst nemen. En aangezien er veel meer wordt besteld dan alleen boeken en dvd’s neemt de omvang van die pakketjes steeds verder toe.

Een mogelijke nieuwe oplossing is de uCella, een brievenbus die de postbode kan openvouwen om grote pakketten in achter te laten. In opgevouwen toestand is de uCella een gewone brievenbus met een klepje om brieven te ontvangen.

Deze brievenbus beschikt echter ook over wifi en is aan te sturen via een app, die verzendnummers uit e-mails van online bestellingen kan halen. Wanneer de postbode met een pakketje arriveert, kan hij de uCella de barcode laten scannen. Komt deze overeen met een verzendnummer, dan ontgrendelt het uitvouwsysteem zich en kan de postbode de brievenbus uitvouwen tot een soort tent met een grondoppervlak van 55 bij 53 cm en een hoogte van 110 cm. De tent is gemaakt van hoogwaardige composietmateriaal, dat volgens de ontwerpers niet makkelijk kapot is te snijden.

De ontvanger krijgt op zijn mobieltje meteen een bericht met een foto van de postbode die het pakketje in de brievenbus plaatst.

Veel online bestellingen, zoals kleding en schoenen, worden weer teruggestuurd. Ook daarin kan uCella een rol spelen. De bewoner kan zijn pakketten simpelweg in de brievenbus achterlaten samen met instructies voor  de postbode om deze pakketten weer mee terug te nemen.
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.