Advertorial

Fotonica is tegenwoordig onmisbaar in vele industrieën en in ons leven. Als grootste beurs van de wereld zal LASER World of PHOTONICS de vindingrijke geest van fotonica tonen in Munchen, van 24 tot 27 juni. Innovaties, startups en een internationaal congres maken de beurs een pijler voor de dynamische innovaties in fotonica.

Als fotonica een probleem heeft, lost het dat op mét fotonica. Een recent voorbeeld van dit fenomeen is Scansonic MI uit Berlijn. Dit bedrijf ontwikkelde een nieuwe manier om elektrische motoren te maken en zullen deze voor het eerst tonen op LASER World of PHOTONICS 2019. De toepassing last met lasers koperen haarspelden aan elkaar, ter vervanging van de wikkelingen in moderne e-motoren.

Het probleem: koper is een moeilijk materiaal om te lassen en de reflectie van de haarspelden verschilt van speld tot speld. Daardoor zijn de laspunten moeilijk te vinden. Scansonic MI lost dit probleem op met fotonica: nieuwe lasoptica herkent het laspunt me een geïntegreerde camera, en stuurt de laserstroom daarheen met ongekende nauwkeurigheid: een tiende van een millimeter. De camera heeft ook een andere taak: het houdt constant het proces in de gaten, waardoor het proces zeer betrouwbaar is.


Talloze inschrijvingen voor de 2019 Innovation Award

De primeur van Scansonic MI is slechts een van de vele innovaties die men in juni kan zien op 's werelds grootste fotonicabeurs in München. Er zijn vijf categorieën exposanten  die bijna 60 innovaties instuurden voor de Innovation Award. Die Award zal Messe München uitreiken in samenwerking met uitgever Europa Science. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet een inzending een onderdeel, systeem, fabriek, proces of dienst zijn die is ontwikkeld in het afgelopen jaar. Bij inschrijving moeten de deelnemers marktklaar zijn en de bedenker moet een stand hebben op de beurs.

De inzendingen vallen uiteen in vijf categorieën, waaruit de jury drie finalisten kiest. Onder de finalisten zijn een linear array-detector voor het zichtbare infrarood-spectrum (VIS SWIR), een femotseconde-laser voor biofotonica en de nieuwe blauwe NUBURU-laser met 500 Watt vermogen, om reflectieve metalen te maken. Civan Advanced Technologies komt met een innovatie die gebaseerd is op optical phased array-technologie, die elektro-optische straalcontrole mogelijk maakt. Daarmee worden kortere procestijden mogelijk en wordt de kwaliteit beter. TRUMPF, TOPTICA, Rofin Sinar UK, Xenics, SWIR Vision Systems, Sumitomo Electric Industries, Qingdao Lasence, en vele andere exposanten hebben nieuwe oplossingen aangekondigd voor productie, biofotonica, optoelektronica, omaging, sensoren en de productie van optische elementen.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.