EUREKA

De Zero Breeze van het gelijknamige Amerikaanse bedrijf is de eerste draadloze airco die overal is te gebruiken, op de camping, op een boot en zelfs op het strand.

De herfst is nu echt begonnen, maar de zomer duurde dit jaar tot ver in september. Tijdens die onverwacht hete dagen afgelopen zochten veel mensen een beetje verkoeling. Een draagbare airconditioning kan daarbij uitkomst bieden. De Zero Breeze is de eerste draadloze airconditioner die overal is te gebruiken.

Technisch gezien werkt de Zero Breeze net als de meeste airconditioners met een warmtepomp en een gesloten koelsysteem met een milieuvriendelijk koelmiddel. Aan de voorkant zit een blaas­opening voor de koele lucht.

Het koelvermogen bedraagt duizend BTU (British termal unit) per uur, wat overeenkomt met 293 W. Volgens Zero Breeze is dat voldoende om kleine gesloten ruimten met een vloeroppervlakte van maximaal ­
4,6 m² te koelen tot een temperatuur van 7 °C. Grotere ruimten koelen kan ook, maar dat gaat minder snel en ze worden minder koud.

 

Muziek

De Zero Breeze is direct op het lichtnet aan te sluiten of is te voorzien van een optioneel accupakket van 40 Ah, dat vastklikt op de onderkant. Bij buitengebruik houdt Zero Breeze het op volle batterijen op de mediumstand maximaal vijf uur vol, of 3,5 uur op vol koelvermogen. Daarna moet toch een stopcontact worden opgezocht.

Naast koelen kan Zero Breeze ook muziek spelen via de ingebouwde Bluetooth-luidsprekers, andere mobiele apparaten opladen via de twee USB-oplaadpoorten, of een tent via ingebouwde leds verlichten.

 

 

Het meedragen van de Zero Breeze is te vergelijken met het meeslepen van een stofzuiger: het apparaat is ongeveer 46 bij 16 bij 9,5 cm groot en weegt een slordige 4 kg.

Het ontwerpteam heeft via een succesvolle crowdfunding­campagne het meervoudige van het beoogde startkapitaal opgehaald om Zero Breeze in productie te nemen. Het leveren van de eerste exemplaren staat gepland voor maart 2017.

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.