Beeldbuis

Het is hier in Nederland onvoorstelbaar, maar in de Verenigde Staten worden pakketjes bij afwezigheid nog wel eens voor de deur achtergelaten. Mensen van allerlei pluimage maken hier misbruik van; zij struinen de buurt af, op zoek naar pakketjes. Een asociale bezigheid, en eentje waar Mark Rober ook slachtoffer van werd.

Maar Rober is niet alleen slachtoffer. Hij is ook een NASA-ingenieur met zijn eigen YouTube-kanaal – hij kwam hier een keer eerder langs met een ruige versie van de Super Soaker. Rober deed vergeefs aangifte en voelde zich zo machteloos dat hij het tijd vond voor een stukje overontworpen wraak. En dat voor ons vermaak.

 

Strontspray-spuitbus

Hij bouwt een val zoals alleen een echte ingenieur dat zou kunnen (en willen). Het pakketje bevat een GPS-sensor die de vier camera’s activeert als het uit een vooraf gedefinieerd gebied gehaald wordt. Vervolgens zitten er twee boobytraps in: een glitterkanon en een strontsprayspuitbus met timer. Het kanon gaat af als het pakketje open gemaakt wordt, en de spray doet om de minuut een stinkende duit in het zakje.

Het filmpje is zo fijn om naar te kijken omdat het de perfecte samenkomst is van een hoop dingen: het pakjes jatten is irritan,t maar ook weer geen ernstig misdrijf, dus het blijft luchtig terwijl je wel wil dat deze mensen een lesje leren. De voelbare frustratie van Rober resulteert in een waarlijk vernuftig apparaat met de meest lullige wraak, en in de tweede helft van het filmpje zie je het resultaat: de reacties van de dieven die het pakje openmaken. Geniet ervan!

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.