Een bar in London biedt klanten een nieuwe manier om een leuke avond te hebben: alcoholische mist. Door mixdrankjes te verstuiven in een afgesloten ruimte, kunnen bezoekers aangeschoten raken zonder te hoeven drinken.

Mensen die zin hebben in een avondje in de mistbar zullen eerst een poncho aan moeten trekken. De huid moet namelijk beschermd worden, zodat het lichaam niet teveel van de alcoholdamp opneemt; via de longen en ogen wordt al meer dan genoeg opgenomen. Eenmaal binnen in de dampruimte is, door de luchtvochtigheid van 140 procent, het zicht minder dan een meter.

De bar, Alcoholic Architecture, komt van ontwerpbureau Bompas & Parr. Ze proberen nieuwe ideeën in de horeca te brengen, waarbij technologie vaak een belangrijke rol speelt. Hun 'walk-in cloud bar', zoals ze het café noemen, maakt gebruik van speciale mistmachines die de drank zo verdampen dat de lucht verzadigd raakt, maar de concentratie alcohol niet te hoog wordt. De naam van de bar komt vanuit het concept: de mist vormt een soort architectuur van alcohol. Het barbezoek is volgens het ontwerpbureau vooral een speciale ervaring, waarin de alcohol onderdeel is van het interieur. Ook claimen ze dat het inademen van de drank 'unieke smaak- en dieetgerelateerde voordelen heeft'.

Eind juli opende de bar haar deuren. Voor zo'n vijftien euro mag je 40-50 minuten in de bar rondlopen; daarna is het zaak om weer weg te gaan, om te hoge alcoholinname te voorkomen. De tijd in de kamer is genoeg om het equivalent van enkele cocktails binnen te krijgen. De makers merken op dat de mistbar om aangeschoten te raken efficiënter is dan een gewone drankgelegenheid: door via de longen alcohol binnen te krijgen hoeft de drank niet langs de lever, zodat de opname van alcohol in het bloed veertig procent sneller gaat.

Image credits: Ann Charlott Ommendal

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.