beeldbuis

Van mooie in-flight entertainment tot uitgebreide informatie over vlieglessen nemen en piloot worden: als je interesse hebt in de kleinschalige luchtvaart, dan geeft dit YouTube-kanaal je vleugels.

De naam van het YouTube-kanaal Nancy Bradshaw CFI & Commercial Pilot zegt eigenlijk precies wat het is: Nancy Bradshaw, die instructeur (Certified Flight Instructor, CFI) is, en commercieel piloot. Bradshaw is vanuit Nederland naar de VS verhuisd, en woont nu al zo’n tien jaar in de States. Ze haalde daar ook haar licenties, en mag nu in van alles vliegen en lesgeven – waaronder helicopters. Die brede kennis vertaalt zich in een breed kanaal over alles wat met kleinschalige commerciële luchtvaart te maken heeft, en het komt de toegankelijkheid ten goede dat Nancy een verfrissende verschijning is in een wereld van mannen van middelbare leeftijd.
 


Aan de editing van de video te zien, is Bradshaw nog bezig haar eigen stijl te vinden. De oudere filmpjes zijn soms wat hakkelig, maar in de slechts vier maanden dat het kanaal bestaat, verbeterde ze al snel. Zoals gezegd is er een breed scala aan onderwerpen; als je zelf piloot wil worden, kan het handig zijn de uitgebreide informatie te bekijken over hoe lang een opleiding duurt en wat het kost. Voor wie als bezig is als piloot zijn er interviews over het verzamelen van vlieguren bijvoorbeeld, en tutorials.
 


Het is dus een interessant kanaal als je erover nadenkt om te gaan vliegen. Maar als je simpelweg op zoek bent naar mooie beelden dan kom je ook aan je trekken, zoals hierboven is te zien. Het is wel leuk dat je ook bij die minder informatieve filmpjes meekrijgt hoe het in de cockpit is; het maakt het idee van zelf vliegen minder afstandelijk. Want hoe formeel de communicatie soms ook is: Bradshaw heeft het gezellig. Ze heeft zelfs een filmpje geüpload met een half uur lang alleen maar het geluid van een Huey-helicopter – de klassieker uit Vietnam – waar blijkbaar veel liefhebbers van zijn. Tot slot een mooie laatste clip die je misschien wel overtuigt om de standaard road trip door de VS eens te vervangen door een sky-trip…
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.