EUREKA

Een snurkende partner kan de nachtrust verstoren en zo een serieus probleem vormen. Er zijn al verschillende oplossingen bedacht om snurken tegen te gaan. De Amerikaanse uitvinder Netanel Eyal koos echter voor een andere benadering: de snurker mag vrijuit snurken en het product Silent Partner elimineert het geluid daarvan met antigeluid.

De Silent Partner is een compacte plakstrip die met een hypoallergene, medische plakstrip bovenop de neus is aan te brengen. De twee vleugels van de Silent Partner komen daarbij naast de neusgaten te zitten.

In het apparaatje zit een sensor die het snurkgeluid registreert. Een microcontroller creëert vervolgens via de speaker een antigeluid om de geluidsoverlast van het snurken op te heffen. Het antigeluid heeft dezelfde frequentie als het snurkgeluid, maar omgekeerde geluidsgolven om het lawaai op te heffen. Hoe dichter de sensor en speaker bij de neusgaten zijn geplaatst, hoe effectiever de Silent Partner werkt.

Het apparaatje is effectief vanaf een afstand van ongeveer 20 cm. Zo ontstaat om het hoofd van de snurkende persoon een stiltezone, waardoor zijn of haar partner rustig kan slapen.

 

Herbruikbaar

illustratie Peter Welleman

De Silent Partner is zo klein, flexibel en lichtgewicht mogelijk ontworpen om te zorgen dat de snurkende persoon er zelf zo min mogelijk last van heeft en niet wakker ligt van de neusstrip.

De flexibele neusstrip is eenvoudig op alle vormen en groottes van het gezicht aan te passen.

De plakstrip is een maand lang herbruikbaar. De batterij moet na een nacht opnieuw worden opgeladen.

Mede door onvrede over bestaande antisnurkoplossingen is er voldoende interesse in de Silent Partner. Eyal en zijn ontwikkelteam wisten via crowfunding ruim 650 % van het beoogde investeringsbedrag op te halen.

De eerste Silent Partners worden in oktober verstuurd naar degenen die het crowdfunding-project hebben gesteund. Vanaf november is het apparaatje ook commercieel verkrijgbaar.

 


 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.