Blankesteijns Beeldbuis

De uitzinnige uitvinder Colin Furze doet het weer. Nu met een tot rijdend bubbelbad verbouwde BMW cabrio met ingebouwde verwarming en barbecue.

We proberen om hier niet elke week een video van Colin Furze te laten zien maar het kost moeite. Nu de laatste bijna een half jaar geleden is, kan het wel weer. En deze mag je ook echt niet missen. Een waterdicht gemaakte sportwagen die, eenmaal volgegoten met sop, gewoon bestuurd kan worden.

De video waarin de auto voltooid is en werkt, gaat uitgebreid viraal op internet maar zoals meestal zijn eerdere episodes minstens zo interessant voor ingenieurs. Intussen is het hele project ook schaamteloze reclame. Furze maakt er geen geheim van dat hij wordt betaald door Google om een aantal producten te laten zien die in Google-advertenties worden aangeprezen. Voorbeeld: bladblazers, die hij gebruikt (twee stuks) om lucht in zijn mobiele bad te spuiten, voor meer schuim. Furzes project is een schoolvoorbeeld van product placement die niet hindert omdat hij er volkomen open over is, omdat de producten de juiste Furziaanse rol spelen in het geheel, en omdat Furze geen enkele moeite doet om ze aan te prijzen.

Het eerste deel laat vooral zien hoe een oud BMW’tje wordt gestript en waterdicht gemaakt. Tevens wordt de vering verdubbeld omdat er twee kuub water ingaat. Reken maar uit wat dat met het gewicht doet. O ja, en er moet een afvoer in want vroeg of laat wil je het water er ook weer uit laten lopen. En omdat koud water zo koud is, komt er ook een verwarmingselement in de vloer, aangesloten op – hoe zou het anders kunnen – het koelwatercircuit.
 


Deel twee is gewijd aan de niet-functionele onderdelen en dat zijn vooral de commerciële aanhangsels. De genoemde bladblazers dus, een nepuitlaat aangesloten op de waterafvoer en een barbecue-installatie op de achterkap van de auto, die tijdens het rijden gebruikt moet kunnen worden. Tenslotte wordt het hele voertuig beplakt met kunstgras, gewoon omdat het kan (en omdat dat weer extra product placement oplevert).
 


Het rondrijden in de voltooide auto is, behalve een bewijsstuk van de succesvolle transformatie, ook een geslaagd staaltje comedy. Het is verrassend hoeveel gekke effecten je kunt veroorzaken met water dat klotst in een bewegende auto, zeker met een barbecue aan boord. Over het badschuim hebben we het dan nog niet eens. Voor het gemak van de lezer embedden we het hele ding nog maar een keer.
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.