EUREKA

Bestelwagens zijn praktisch en multifunctioneel inzetbaar. Maar de mogelijkheden worden nog veel groter wanneer ze voor een specifiek doel worden ontworpen, zo dachten ze bij het Peugeot Design Lab. Deze ontwerpstudio van de Franse autofabrikant Peugeot ontwikkelde een speciale Food Truck die goed kan manoeuvreren door de drukke straten van Parijs en op locatie uitvouwt tot een compleet restaurant.

Het prototype van de Food Truck bestaat uit een bestelwagen met aanhanger. De wielen zijn dicht op de uiteinden van het voertuig geplaatst voor optimale wendbaarheid. De bestelwagen en aanhanger, die op locatie letterlijk zijn uit te vouwen tot een compleet restaurant, zijn op dezelfde manier opgebouwd: de ene zijkant kan opzij scharnieren en de andere zijkant schuift in de lengterichting van het voertuig uit. De uitschuifdeur biedt opslagplaats aan voorraad of producten om te verkopen en de scharnierende deur van de bestelwagen bevat een groot ingebouwd beeldscherm van 46 inch (116,8 cm) voor reclamedoeleinden. Daarnaast scharniert het dak omhoog om binnenin stahoogte te creëren.

Achterin de bestelwagen zit een complete keuken ingebouwd met een vierpits fornuis en friteuse. De koelkast heeft plek voor voldoende proviand om dertig mensen van een maaltijd en drank te kunnen voorzien. De bestelwagen bevat een koffiebar met een professionele espressomachine. Zowel de bestelwagen als de aanhanger hebben daarnaast nog ruimte voor het bevestigen van een aparte toonbank, die dienst kan doen als bar of kassa. Het gedeelte aan de koffiebar biedt zelfs plek voor een dj met professionele geluidsapparatuur.

tekst ing. Paul Schilperoord  foto's Peugeot

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.