Wil jij werken voor het toonaangevende techniekblad van Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou! De Ingenieur heeft een vacature voor een:
 

Redacteur (m/v)
 

Wie zijn wij?

De Ingenieur is hét technologieblad van Nederland, uitgegeven door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en gemaakt door een kleine, enthousiaste redactie. De Ingenieur schrijft over de nieuwste technologieën en wat die betekenen voor onze toekomst. Behalve een maandblad maken we een goed bezochte website. Daarnaast versturen we wekelijks een digitale nieuwsbrief en zijn we actief op sociale media.
 

Wie zoeken wij?

We zoeken een creatieve, leergierige, initiatiefrijke allround redacteur met een journalistiek hart en een fascinatie voor techniek en haar maatschappelijke implicaties. Uitstekende taalvaardigheid is een vereiste. De redacteur voelt feilloos aan wat er speelt in de wereld van de technologie en is goed in staat de nieuwswaardigheid van onderwerpen en ontwikkelingen in te schatten.


Wat ga je doen?

Je schrijft nieuwsberichten en achtergrondverhalen, reportages en interviews. Je gaat op pad, onderhoudt een relevant netwerk en weet de juiste bronnen te vinden. Je bedenkt wat de beste vorm en het beste platform is om een verhaal te brengen.


Specifieke vaardigheden:

+ uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal

+ een vlotte pen

+ journalistiek inzicht & oneindige nieuwsgierigheid

+ aantoonbare affiniteit met techniek

+ snel en secuur werkend

+ flexibele instelling

+ goed kunnen functioneren op een kleine redactie

+ academisch werk- en denkniveau


Wat bieden wij?

Het gaat om een fulltime functie voor vijf dagen / 40 uur in de week. De functie is vanaf 1 december 2019 beschikbaar. De standplaats is Den Haag. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.


Meer informatie?

Vragen en/of je motivatiebrief en CV kun je, vóór 15 november 2019, richten aan hoofdredacteur Pancras Dijk, pancras.dijk@ingenieur.nl telefoon 070 391 9885. Een proefopdracht maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.