We vroegen u wat u van de nieuwsbrief en onze website vond. Wat zijn de resultaten?

Allereerst de grootste verrassing voor ons: de nieuwsbrieflezer is gemiddeld ouder dan de lezer van ons tijdschrift. Dat is opvallend, omdat internet toch vaak wordt gezien als een plek waar de populatie jonger is; op sociale media zoals Twitter ligt de gemiddelde leeftijd bijvoorbeeld fors onder het landelijk gemiddelde. Zo niet bij onze nieuwsbrieflezers: 44 % is 65+.

Misschien verklaart dat ook waarom u weinig van De Ingenieur op sociale media moet hebben: slechts een paar procent volgt ons op Facebook of Twitter. 12 % houdt ons wel in de gaten op Linkedin.
 

Ruim voldoende

Over de nieuwsbrief en de berichten lijkt u dik tevreden: onderwerpkeuze, aantal berichten en aspecten als betrouwbaarheid en actualiteit krijgen allemaal dikke voldoendes. Ook leest u trouw: de nieuwsbrief wordt door bijna 50 % van de mensen die reageerde op ons enquêteverzoek altijd gelezen. Nog eens 40 % leest hem meestal.

U bent ook vaak geïnteresseerd in het hele bericht achter de korte teaser in de brief. 40 % klikt 'meestal' door, 50 % 'soms'. Op die manier komt u meerdere keren per maand op de website, hoewel bijna niemand dagelijks de site bezoekt.

Over de website hebt u ook weinig te klagen. Betrouwbaarheid en actualiteit krijgen een dikke 8, andere aspecten zitten daar dicht bij in de buurt. U bent alleen iets minder tevreden over het aantal berichten dat per dag op de site verschijnt. Komt dat doordat er te weinig of juist te veel verschijnt? We horen het graag van u.

 

Bedankt

We zijn blij om te zien dat u de nieuwsbrief en de website waardeert. Als u de enquête heeft ingevuld: hartelijk bedankt voor uw medewerking. Zo niet, dan hopen we dat deze informatie toch interessant was voor u.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.