Onze steden raken steeds verder bedekt met een laag van sensoren en netwerken. Die zorgen voor digitale informatie waarmee we de dynamiek van de stad op een heel andere manier leren kennen. Zo kunnen we de stad een stuk efficiënter en leefbaarder maken. (foto Siemens)

Test met drijvend mega-eiland

De zee kan een rol spelen bij het aanpakken van de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment. Drijvende eilanden worden dan belangrijk, stelt het maritiem onderzoeksinstituut MARIN, dat woensdag een schaalmodel van zo'n eiland heeft gepresenteerd.

Lees meer

TU Delft gaat hitte in stad te lijf

Vanmiddag is op The Green Village van de TU Delft het HittePlein geopend, waar universiteit, bedrijven en de overheid innovaties testen die hitte en droogte in steden moeten verminderen. De rode draad: regenwater beter opvangen, vasthouden en teruggeven in tijden van droogte.

Lees meer

Stadsauto voor solorit

Wereldwijd gaan stadsbesturen de strijd aan met luchtvervuiling en CO2 -uitstoot. De Rotterdamse start-up YKS1 wil hieraan een positieve bijdrage leveren, in de vorm van een compacte en sportieve elektrische stadsauto.

Lees meer

Artikelen

Meer weergeven