Blog Nuna8

Nadat vorige week de mallen van glasvezel zijn gemaakt en uitgehard is het moment aangebroken om onze eerste grote mal te lossen. De plug is met lossingsmiddel ingesmeerd dus dit zou soepel moeten verlopen, maar zeker weten doe je het nooit. Nadat we een ondersteunend frame aan de mal (die nog op zijn kop op de plug ligt) hebben bevestigd, kunnen we dit frame langzaam omhoog tillen om de mal los te krijgen.

We versnellen dit proces een beetje door kleine wiggen te slaan aan de zijkant, tussen de mal en de plug. Je kunt de mal horen loskomen! Aan mij de taak om met de steel van een hamer op de mal te tikken en zo te beluisteren waar de mal al ‘los’ is en waar deze nog vast zit.

Natuurlijk komt het midden pas als laatst los, maar zodra dat gebeurt gaat het hard en zweeft onze mal ineens 20 cm boven de plug!

Nu de mal vrij beschikbaar is kunnen wij deze volledig vlak schuren en polijsten, om zo een perfecte ondergrond voor ons project te creëren. Als dit werk na een aantal dagen is afgerond kunnen we ons carbon uit de kast halen: we gaan dan echt beginnen met het produceren van Nuna8!

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.