Blog Nuna8

Hoe bouw je nu eigenlijk ’s werelds snelste zonnewagen? Het maken van Nuna8 bestaat uit twee stappen. Voor de eerste stap zijn pluggen nodig. Die hebben exact dezelfde vorm als de auto. Over de buitenkant van deze pluggen worden mallen getrokken, als een soort eierschalen om een ei heen. Nadat deze mallen (de eierschalen) van de plug (het ei) zijn getrokken kan in de mallen Nuna8 gemaakt worden, met exact dezelfde vorm als de pluggen!

Pluggen worden gefreesd uit grote blokken hout, aan ons de taak om grote houten platen op elkaar te verlijmen tot grote blokken. Dit lijmen gebeurt met een 2-componentenlijm die bestaat uit epoxy en harder. Het mengen van deze componenten moet altijd zorgvuldig gebeuren (in de verkeerde verhouding vormt het zich tot een bom!) en dus is Toine als ervaringsdeskundige aangewezen als ‘menger’. Best een enge verantwoordelijkheid als je het mij vraagt.

Natuurlijk kon zo’n grote verantwoordelijkheid niet lang goed gaan: Terwijl we op weg zijn naar mijn ouders (om daar te genieten van een uitgebreide Thaise rijsttafel) komen we er tot onze grote schrik achter dat Toine jerrycans door elkaar heeft gehaald! In plaats van harder met epoxy te mengen had hij harder met harder gemengd en dat plakt natuurlijk niet. Het werk van de dag was dus helemaal voor niets geweest. Ach… een opstartfout zullen we maar zeggen. Geen stress, de volgende dag zouden we alles weer recht zetten, dus hebben we eerst nog maar een potje gepoold en getafelvoetbald!

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.