Internetgigant Google investeerde afgelopen jaar 3,6 miljard dollar (3,3 miljard euro) in de zogeheten moonshotprojecten, waaronder de rijdende auto.

Het bedrijf gaf voor het eerst enig inzicht in wat het investeert in zijn 'moonshot'projecten tijdens de presentatie van de financiële resultaten van het vierde kwartaal van 2015.

De projecten die buiten de reguliere zoekmachine en advertentieverkoop van Google vallen zijn onder meer de zelfrijdende auto ('Google levert foutenboek zelfrijdende auto'), het via ballons overal op de wereld een internetverbinding tot stand brengen (Project Loon) ('Internetverbinding via de lucht'), de thuisthermostaat Nest, de aanleg van breedbandverbindingen (Fiber), slimme lenzen die diabetes meten (Verily) en onderzoek naar langer leven (Calico). Van al die projecten kostte Fiber met ruim een half miljard euro het meest.

Google heeft overigens genoeg geld om al deze activiteiten te financieren. Het bedrijf boekte alleen het afgelopen kwartaal een winst van bijna 5 miljard dollar (3,8 miljard euro).

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.