Eureka

Het Chinese bedrijf SimCam ontwikkelde een babymonitor die met behulp van kunstmatige intelligentie baby´s nauwlettend in de gaten houdt. 


De babyfoon is al decennialang een handig hulpmiddel om een slapende baby in de gaten te houden voor ouders die niet in dezelfde kamer zijn. Oorspronkelijk registreerden deze apparaten alleen geluid, maar later kwam daar een beeldverbinding bij. Maar wat als er net iets gebeurt wanneer je even niet op het scherm kijkt? Het Chinese bedrijf SimCam ontwikkelde daarvoor een oplossing. Het  introduceerde de SimCam Baby: een monitor die een baby met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) actief in de gaten houdt.
 

Dag en nacht bewaakt

Deze slimme babymonitor kan aan de muur of aan een standaard naast de wieg worden bevestigd. De baby wordt hiermee letterlijk dag en nacht bewaakt. Een infraroodcamera met een resolutie van 1080 pixels en sensoren om de ­temperatuur en de luchtvochtigheid te meten, monitoren de baby en zijn om­geving. Ook houdt hij de bewegingen van de baby nauwlettend in de gaten 
en waarschuwt hij de ouders wanneer nodig. 


Virtueel hekje

Door middel van geofencing kan er een virtueel hekje worden geplaatst,  waarbinnen een veilig gebied wordt gemarkeerd, zoals de randen van de wieg of box. Als de baby uit de box probeert te klimmen of een ander veilig gemarkeerd gebied dreigt te verlaten, geeft de SimCam Baby een waarschuwingssignaal. Ook waarschuwt het systeem als het kindje op zijn gezicht rolt of als tijdens het slapen z’n gezicht per ongeluk bedekt raakt. 


Foto´s delen

De SimCam Baby speelt een geruststellend slaapliedje als de baby huilt. En als hij lacht wordt er een foto gemaakt om geen enkel Instagramwaardig moment te missen. Via een app kunnen foto’s meteen via social media gedeeld worden met vrienden en familie. Als ouders nu maar niet gaan denken dat deze SimCam ­Baby de oppas kan ­vervangen.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.