eureka

Een lange vlucht kan een slopende ervaring zijn. TruRest biedt een oplossing om makkelijker in een vliegtuigstoel in slaap te komen dankzij een andere rustpositie.
 

Eureka is de rubriek voor 'productontwerpen voor morgen' uit het maandblad De Ingenieur.


Hoe is in een krappe en weinig comfortabele vliegtuigstoel toch lekker te slapen? Voor een antwoord op die vraag hebben de bedenkers van TruRest artsen geconsulteerd, medische onderzoeken geraadpleegd en lichaams- en ademhalingsmechanismen bestudeerd.

Hun oplossing is niet achterover zakken in de stoel, maar juist rechtop naar voren leunen in een steun die hoofd, nek en borstkas optimaal laat ont­spannen.


Uitklapbare steun

TruRest is een uitklapbare steun die aan het tafelblad van een vliegtuigstoel wordt bevestigd. Het gepatenteerde ontwerp is gebaseerd op een massage­stoel. Daarin leunt de ge­bruiker naar voren, waarbij de borstkas tegen een kussen en het gezicht in een opening met zachte randen rust.

TruRest werkt vergelijkbaar. Door deze houding kunnen de borstspieren ontspannen, wat tot een diepere, makkelijkere en efficiëntere ademhaling moet leiden.Goedgekeurd voor gebruik in vlliegtuig

TruRest is goedgekeurd door de Transportation Security Administration voor gebruik aan boord van vliegtuigen. De steun kan compact worden opgevouwen en is ruim verstelbaar op lichaamslengte.

Het ontwerp kan inmiddels via crowdfunding op genoeg steun rekenen om in productie te worden genomen.


Tekst: Paul Schilperoord
Foto: HypNap

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.