Hoofdredacteur Frank Biesboer van De Ingenieur is deze week met pensioen gegaan. Hierbij maakte het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) bekend dat het onder zijn naam een beurs instelt voor jonge techniekjournalisten. De Frank Biesboer Beurs moet de kwaliteit van journalistieke verhalen over techniekonderwerpen bevorderen.

Frank Biesboer (1953) werkte sinds 2004 voor De Ingenieur. Met het instellen van de Frank Biesboer Beurs wil KIVI hem eren en bedanken voor het naar een hoger niveau tillen van het tijdschrift De Ingenieur. Leden van KIVI ontvangen dit als onderdeel van hun lidmaatschap en ze waarderen het tijdschrift steevast hoog.
 

Evenwichtig en feitelijk correct

KIVI heeft voor de beurs 10.000 euro opzijgezet voor de komende twee jaar. Hiermee wil het jonge veelbelovende journalisten stimuleren die al wat ervaring hebben in de techniekjournalistiek. KIVI is van mening dat het van groot belang is dat er over complexe technische onderwerpen, die de maatschappij raken, op een evenwichtige en feitelijk correcte manier wordt geschreven. Begin 2019 worden meer details bekendgemaakt over de precieze voorwaarden om voor de Frank Biesboer Beurs in aanmerking te komen.
 

Nieuwe hoofdredacteur

Pancras Dijk. Foto Robbert Vermue

Pancras Dijk (1973) is de nieuwe hoofdredacteur van De Ingenieur. Hij werkte hiervoor bij het tijdschrift National Geographic en persbureau Associated Press. Na een overdrachtperiode van bijna twee maanden heeft Dijk nu de taken overgenomen van Biesboer. 

 

 

Openingsbeeld: Frank Biesboer. 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.