Bezig met of dromend van een diepgravend journalistiek project op technologisch gebied? Dan kan het de moeite lonen om een financiële bijdrage te vragen uit de Frank Biesboer Beurs (FBB).
 

Dit voorjaar worden de eerste beurzen toegekend. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) stelde de beurs eind vorig jaar in, ter gelegenheid van het afscheid van Frank Biesboer als hoofdredacteur van De Ingenieur. Het KIVI hoopt ermee de kwaliteit van de berichtgeving en het debat over het werk van ingenieurs een impuls te geven. 


Beoordelingscommissie

Er is in totaal 10.000 euro beschikbaar. Geïnteresseerden met aantoonbare schrijfervaring kunnen tot uiterlijk 15 mei een bedrag van maximaal 5000 euro aanvragen. 

Voor de beoordeling van de aanvragen is een speciale commissie in het leven geroepen. Die wordt gevormd door Vivianne Bendermacher (oprichter Techionista en oud-hoofdredacteur KIJK), Sanne Deurloo (hoofdredacteur NEMO Kennislink), Pancras Dijk (hoofdredacteur De Ingenieur), Monique de Geus (woordvoerder Evides en oud-voorlichter TNO) en Biesboer zelf. Bezoek voor meer informatie en alle voorwaarden op www.kivi.nl/fbb. 

Foto: Depositphotos.com

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.