Beeldbuis

Vannacht heeft Tesla zijn langverwachte pick-uptruck onthuld, de Cybertruck. Toch is dit niet de eerste pick-uptruck van het bedrijf. Eerder dit jaar bouwde de bekende vlogger Simone Giertz een Tesla 3 om tot een truck. Tijd om te genieten van haar videoverslag.

Het was al lang geleden aangekondigd: elektrische autobouwer Tesla zou dit jaar komen met een elektrische pick-uptruck. Afgelopen nacht Nederlandse tijd was het dan zover. Tesla-baas Elon Musk kon met een trots gezicht naast de Cybertruck gaan staan.
 


Mad Max

Over smaak valt te twisten, maar deze auto heeft een, ehm, bijzonder uiterlijk. Met zijn harde rechte lijnen en zijn grote ruwe wielen lijkt het monstervoertuig zo weggereden uit de Mad Max-films. Het is nogal een overgang na de sierlijke ontwerpen van de voorgaande Tesla’s: Model S, X en 3.

Maar de Cybertruck heeft natuurlijk een geheel eigen doelgroep, zeker in thuisland de Verenigde Staten. De stoere wagen is bedoeld voor aannemers en houthakkers, mannen met een geruit hemd en een honkbalpetje op. Mannen die nu nog rondrijden in lange, brede en hoge monsters van Ford, Chevrolet of GMC, met dubbele uitlaten.
 

Ombouwen

Maar iemand was Elon Musk te snel af. Vlogger Simone Giertz, bekend geworden onder haar artiestennaam Queen of Shitty Robots, bouwde eerder dit jaar een Tesla Model 3 om tot een pick-uptruck. Die is lang niet zo groot als de Cybertruck, maar ze deed het toch maar mooi.
 


Grootste klus

Een eenvoudige klus was dat allerminst. Giertz laat zich aan het begin van haar videoverslag ontvallen dat dit toch wel de grootste klus ooit is, waaraan ze zich voor haar vlog (waarin ze meestal gekke en nutteloze robots in elkaar knutselt) heeft gewaagd.

Giertz roept dan ook de hulp in van een handjevol collega’s die autotechnisch wat beter onderlegd zijn dan zijzelf. Ze huurt voor twee weken een grotere werkplaats, want haar eigen stek is te klein voor het totaal verbouwen van een auto.
 

Schroevendraaier

De kijker voelt de kick die Giertz krijgt als ze haar gloednieuwe, blinkend rode Tesla ophaalt. Het is een gave auto, waarin iedereen wel graag zou rondrijden. Het doet dan ook bijna fysiek pijn als Giertz met een schroevendraaier ‘Truckla’ in de rode lak van de achterklep schrijft, het koosnaampje voor de om te bouwen Tesla.

Het is één van die YouTubevideo’s waarnaar je maar blijft kijken. Giertz en haar team geven een mooi inkijkje in de verbouwing van een moderne auto (wie doet zoiets ooit?); van het uit elkaar halen van het binnenwerk van de nieuwe auto tot het afzagen van delen van het chassis.Vervormen

Spoiler: dat laatste is helemaal niet triviaal, want direct nadat Giertz de zaag uit een net doorgezaagde deurstijl haalt, begint het chassis te vervormen. Ze is snel met haar analyse: ‘Jongens, het lijkt erop dat we wat extra structuren erin moeten lassen om te voorkomen dat de wagen in elkaar klapt als een taco.’

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.