Inspirerende Ingenieurs

Op zondag 7 oktober vertelt Birna van Riemsdijk voor welke dilemma’s we komen te staan nu technologie steeds meer in onze persoonlijke sfeer binnendringt.

Persoonlijke assistenten zijn best wel gewild. Het gaat om zo’n luidsprekerzuiltje dat wakker wordt als je zijn naam noemt, en die op jouw commando allerhande diensten verleent: wat voor weer het wordt, of de trein vertraging heeft, een recept met guacamole, en wat niet al… Leuk allemaal, totdat je door een of ander vergrijp voor de rechtbank belandt en gespreksdata van die persoonlijke assistent worden gebruikt als belastend bewijs. Intieme technologie betekent dat we onze intimiteiten digitaal verspreiden, zonder ons daar altijd bewust van te zijn, laat staan van de mogelijke gevolgen. Intieme technologie zit dan ook vol met paradoxen.


Inspirerende Ingenieurs

Op 7 oktober vertelt Birna van Riemsdijk  op de bijeenkomst Inspirerende Ingenieurs over de paradoxen van intieme technologie. Belangstelling? Hier vind je alle informatie en kun je je gratis aanmelden.


 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.