Beeldbuis

In de meest recente film over de Avengers, Infinity War, ontwikkelt Tony Stark een pantser om het op te kunnen nemen tegen de Hulk. Het resultaat heet de ‘Hulkbuster’, een grote gerobotiseerde versie van Iron Man. In de film gemaakt met CGI, maar wat als je hem echt zou willen bouwen?

Dat komt goed uit, want in deze serie video’s zien we hoe een ‘echte’ Hulkbuster gebouwd wordt. Het project is een samenwerking tussen eBay en Colin Furze, die al eens eerder in deze rubriek voorbij kwam. Furze haalt de benodigdheden voor sommige van zijn projecten van eBay, maar de sponsoring is verder niet heel erg storend.

Het eerste deel van de video gaat over het bouwen van de benen van de robot, en het tweede deel over de armen en heup. Al met al een klein half uur aan video, maar dat is ook wel nodig: Furze deinst niet terug voor een groot project, en ook deze Hulkbuster bulkt van de hydraulica, scharnieren en lagers. Hij krijgt voor de robotica hulp van James Bruton van X-robots.
 


De stijl van Colin Furze is behoorlijk hyperactief; hij schreeuwt, zingt en doet maf – noem het enthousiast. Toch is het, als je daar doorheen kunt kijken, behoorlijk knap wat hij doet, en omdat veel uitgelegd wordt ook nog best leerzaam. Die uitleg wordt op prettige wijze afgewisseld met wat gekkigheid en stukken die nog het meest weg hebben van de ‘music montages’ uit de jaren negentig (maar dat komt ook door de keuze voor de typische pop-rock).
 


Na twee maanden werken – als we Furze mogen geloven – aan de Hulkbuster is het project klaar. In deze laatste video (die je wellicht al helemaal bovenaan hebt zien staan) wordt er wat minder op de details in gegaan, maar zie je het gevaarte in volle glorie met alle panelen op de buitenkant. Furze laat zichzelf zelfs nog even optillen door zijn eigen creatie!

En het houdt maar niet op. Op het videokanaal van Furze is nog meer over de Hulkbuster te vinden, zoals een video over het maken van de ‘power fist.’ En ook het kanaal van zijn maat James Bruton is aan te raden. Bruton heeft zijn eigen perspectief op de Hulkbuster, zoals het 3D-printen van alle panelen, en dat zorgt voor weer een andere insteek.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.