EUREKA

Met de Lift Cargo Bike bouw je je eigen fiets binnen een minuut om in een bakfiets.

Voor een goede Cargobike moet diep in de buidel worden getast. De Amerikaanse uitvinder Scott Taylor ontwikkelde daarom een variant voor de consument met een bescheiden beurs.

De zogeheten Lift Cargo Bike bestaat uit een grote bak met een voorwiel en een horizontaal lopend frame daarvóór. Het geheel wordt overeind gehouden door een inklapbare standaard bij het begin van het frame.

De rest van de bakfiets ontbreekt: de gebruiker mag zijn eigen fiets aan de Lift Cargo Bike koppelen.

 

Voorwiel

Dat kan in een paar stappen. Na het verwijderen van het voorwiel van de fiets, wordt de behuizing van de trapas aan het frame bevestigd.

De voorvork wordt verderop in het frame gekoppeld aan het stuurmechanisme van het voorwiel. In een moeite door worden de remkabels verbonden met een geïntegreerd remsysteem.

‘Het lijkt bewerkelijk, maar met een beetje oefening lukt het binnen een minuut,’ aldus Taylor, die het klusje klaart in pakweg 44 seconden.
 

Klem

Rondom de behuizing van de trapas moet wel eerst een speciale klem komen. De klem wordt met de Lift Cargo Bike geleverd en kan het beste door de fietsenmaker gemonteerd worden, aldus Taylor. ‘Het is de klem die met schroeven wordt vastgedraaid in het frame.’

Taylor rondde deze zomer succesvol zijn Kickstarter-campagne af. De Lift Cargo Bike kost 899 dollar.  

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.