recensie

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? In de onlangs verschenen game Builder Simulator werk je daaraan als bouw­vakker, monteur en (binnenhuis)architect.

Wie in deze tijden al het geluk heeft om überhaupt een huis te kunnen kopen, komt terecht in een bestaand pand of is overgeleverd aan de grillen van de architect achter een nieuwbouwproject. Het nieuwe computerspel Builder Simulator van Live Motion Games neemt de speler daarentegen mee naar een virtuele bouwplaats waar die alle vrijheid heeft bij het maken van een droomhuis.


Fraaie locaties

Bij het bouwen van een huis heeft de speler keuze uit acht fraai vormgegeven locaties, variërend van een pittoresk Italiaans dorpje tot een tropisch eiland. Ook kan de speler op deze locaties rondlopen om eventuele eerdere bouwwerken te bewonderen.

De speler die uitdaging zoekt, kan in de contractmodus met een gelimiteerd budget specifieke opdrachten uitvoeren, zoals het plaatsen van alle deuren en ramen in een bestaand ontwerp. De creatievere speler kan van de grond af een woning bouwen.Authentieke bouwvakkerservaring

Dat proces begint aan de tekentafel, waar de speler de platte­grond van zijn huis uittekent met muren, ramen en deuren. Vervolgens neemt de game de speler mee op een leerzame en opvallend gedetailleerde tocht door het gehele bouwproces van een huis, van het uitgraven van de fundering tot het leggen van de dakpannen.

Zelfs de muren van het huis moeten steen voor steen worden gemetseld, waarbij de speler voortdurend met een kruiwagen naar de cementmixer moet lopen voor meer cement. Spelers die minder op deze authentieke bouwvakkerservaring zitten te wachten, kunnen er ook voor kiezen om bepaalde bouwfases zoals het metselen van de muren automatisch te laten afronden.


Vakantiekiekjes 

 

Als het huis eenmaal staat, begint misschien wel het leukste deel van het spel: de inrichting. Het spel beschikt namelijk over een uitgebreide catalogus met meubels, decoraties en behang.

Het is zelfs mogelijk om de vakantiekiekjes die je op je comp­uter hebt staan ingelijst aan de muur te hangen. Zo is je droomhuis niet alleen mooi van buiten maar ook gezellig van binnen. Jammer dat je er niet in kunt wonen.
 


Builder Simulator
Te spelen op de computer via Steam | € 16,79


Openingsbeeld: Lukas Graff
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.