De Stockman Rover is een caravan die ruig genoeg is om diep de ‘bush’ in te rijden. Eenmaal aangekomen is de gebruiker van alle gemakken voorzien.


Voor wie graag op vakantie van de gebaande paden afwijkt zonder op luxe te bezuinigen, is de Rover van de Australische caravanproducent Stockman een uitkomst.

Deze vijf meter lange caravan is gemakkelijk te manoeuvreren achter een auto met fourwheeldrive. Ook rijdt de caravan met gemak over een onverharde weg en door een kniediepe beek.


Draailuifel

Aangekomen op de plek van bestemming belandt de gebruiker in een gespreid bedje. Er komen geen stokken of buitentent aan te pas, enkel een 270 graden-draailuifel die in dertig seconden kan worden uitgeklapt.

Achter twee grote openslaande deuren is een kingsized bed klaar voor gebruik. De binnenruimte heeft geïsoleerde wanden die kou en geluiden buiten houden.Warme douche

De achterklep opent de ruimte naar een keukentje met een gasfornuis, gootsteen en koelkast. Aan de zijkant van de camper is een cv-keteltje voor een warme douche. 

Het basismodel kost dertigduizend euro. Een pittig bedrag voor een caravan, maar dat houdt de verkoop niet tegen. In Australië gaan de rovers als warme broodjes over de toonbank.


Tekst: Sija van den Beukel
Beeld: Stockman

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.