Ben je een stoere kampeerder die graag de wildernis ingaat zonder luxe, dan is deze compacte eenpersoons tent misschien iets voor jou. Een tent die je bovendien zo ombouwt tot hangmat. Gisteren, 9 augustus, begon de crowdfunding voor de Crua Hybrid.

Het Ierse bedrijf Crua Outdoors heeft een eenpersoonstent ontwikkeld die binnen een paar minuten is om te bouwen tot hangmat — en andersom. Voor als je zin hebt om even te luieren, of als de ondergrond zo ongelijk is dat je er niet goed op kunt liggen. Moeten er natuurlijk wel genoeg bomen in de buurt zijn.

De Crua Hybrid (crua is Iers voor ruw, hard) is een smalle tent, met een kleine ingang aan de korte kant. Aan de binnenkant zit een slaapzak vastgeritst, die dankzij de ophanging niet kan verschuiven. Wie erg gehecht is aan zijn eigen slaapzak kan de tent ook zonder ingeritste slaapzak bestellen.


Aan elkaar ritsen

Mocht je niet alleen op vakantie gaan kunnen twee of meer tenten zijn aan elkaar geritst worden, zodat een grotere binnenruimte ontstaat. Of de op die manier ontstane constructie dan nog lekker fungeert als hangmat,zal moeten blijken - maar het lijkt op zijn minst twijfelachtig.

In de tent is een matje ingebouwd dat zichzelf opblaast. De tentstokken zijn van aluminium. Eigenlijk wilde het bedrijf de nieuwe tent voorzien van een zogeheten airframe, waarbij strak opgeblazen compartimenten voldoende stevigheid verschaffen. ‘Maar dat zou betekenen dat kampeerders een flinke voetpomp moeten meesjouwen en uit ons onderzoek bleek dat men daar niet op zat te wachten’, vertelde Crua Outdoor-oprichter Derek O’Sullivan aan Digital Trends.


Crowdfunding

Crua Outdoor is een Kickstarter-campagne gestart voor de tent. Het lijkt erop dat de slaapzakhangmattent er gaat komen, want van de benodigde 20.000 dollar was vandaag al zo’n 17.000 dollar toegezegd.

Snelle beslissers betalen 249 dollar (222,50 euro) voor een Crua Hybrid-tent. Wie er in een keer vier bestelt (leuke kadotip!), betaalt 225 dollar (200 euro) per tent. Op zijn vroegst ontvang je dan in december de tent. Hoewel de ervaring leert dat crowdfunding-projecten dikwijls uitlopen. Op een paar maandjes vertraging rekenen is daarom allicht verstandig - niet meteen die winterkampeervakantie boeken dus.

 

Foto’s: Crua Outdoors

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.