Zie je op tegen het winterklaar maken van de tuin? Deze multifunctionele tuinrobot van het New Yorkse bedrijf Yarbo biedt een oplossing. Sneeuw en bladeren blaast hij zonder moeite naar de tuin van je buren.
 

Eindeloos grasmaaien en bladeren harken is met de Yarbo 3-in-1 verleden tijd. Met drie verschillende modulen kan deze tuinrobot zelf het gras maaien, blad blazen en sneeuwruimen. 

Sensoren en intelligente algoritmen bepalen met een 4G-signaal de plaats van Yarbo tot op de centimeter nauwkeurig. Zo vindt de robot zijn weg zonder een begrenzingskabel op of onder het gazon. 


Tuinrobot voor echte winters

De tuinrobot is ontworpen voor echte winters met dikke pakken sneeuw. De robot kan met rups­banden over gladde obstakels rijden en sneeuw wegblazen over een afstand van van ruim twaalf meter.

De robot is ­buitengewoon sterk. In een video toont Yarbo hoe de robot een ­Tesla-auto langzaam vooruit trekt. Moderne tuinman

En dat is nog niet alles. Yarbo werkt aan nog meer modulen zodat de tuinrobot ook het gazon besproeit, de moestuin oogst, de afvalcontainers naar de straat brengt, hondenpoep opruimt, pakketjes ophaalt en het terrein bewaakt met een camera. 

Wie deze moderne tuinman in huis wil, betaalt ruim zevenduizend euro. Op lanceringsplatform Kickstarter is al bijna drie miljoen euro in de tuin­robot geïnvesteerd.


Tuinrobot met sensoren

De Belgische startup Evee ontwikkelt trouwens een vergelijkbare tuinrobot. Die introduceerde onlangs de Willow, een rijdende robot die kan grasmaaien, bladeren opruimen of het huis bewaken. Willow vindt zijn weg met hulp van een digitale kaart van de tuin, camera’s en sensoren om obstakels te detecteren.


Tekst: Sija van den Beukel
Foto: Yarbo

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.