advertorial

Gelet op hun lange levensduur en de relatief hoge investeringssom loont het de moeite om blower- en compressorsystemen voortdurend te monitoren en te verbeteren. Digitalisering is daarbij cruciaal. De Aerzener Maschinenfabrik zet innovatieve gegevensverwerking, kunstmatige intelligentie en gerichte sensortechnologie in om voortdurend een scherp beeld te genereren van de werkelijke omstandigheden bij het gebruik van machines in processen. AERZEN Digital Systems combineert zo de kennis van AERZEN in blower- en compressortechnologie met de nieuwe mogelijkheden van digitalisering.

Thema’s als energie-efficiëntie, intelligente besturing en voorspellend onderhoud zijn allang niet meer weg te denken als het gaat om persluchtsystemen. Maar om op deze punten werkelijk toekomstbestendig te zijn, moeten dergelijke systemen geschikt worden gemaakt voor een digitale omgeving.

In plaats van verouderde gegevens op te slaan, zijn er manieren nodig om de bedrijfs- en slijtagegegevens op intelligente wijze te concentreren en deze op een gerichte manier te evalueren. Dat levert een continue stroom aan gemakkelijk toegankelijke, betrouwbare data op basis waarvan faalkans, trends en optimalisatiemogelijkheden nauwkeurig kunnen worden berekend.


AERaudit

Een van de innovatieve diensten die AERZEN Digital Systems aanbiedt, is AERaudit, speciaal ontwikkeld voor het registreren en evalueren van de sterk schommelende belasting van blowerstations in waterzuiveringsinstallaties.

AERaudit levert gedetailleerde data over gebruik en efficiëntie van de installatie. Dat helpt om de technologie optimaal in te zetten en kan leiden tot een energiebesparing van gemiddeld 30 procent. De data helpt ook om vervuiling of slijtage tijdig en automatisch te signaleren.


AERprogress

AERprogress maakt het mogelijk om met één klik wereldwijd uw AERZEN-persluchtsysteem te monitoren. In één oogopslag wordt duidelijk hoe de individuele machines werken en of er delen aan vervanging of onderhoud toe zijen. Dat helpt om energie te besparen en voorkomt bovendien dat bedrijfsprocessen onnodig stilvallen.


Kunstmatige intelligentie

De servicepakketten zijn uit te breiden met de optie Usage Based Maintenance. Dat behelst de inzet van kunstmatige intelligentie om een exacte berekening te kunnen maken van onderhoudsintervallen. Voor dit doel worden de blowers en compressoren uitgerust met extra sensortechnologie. Ook de nauwkeurige levensduurberekening van lagers valt hieronder.

Dit serviceproduct gaat gepaard met een service- en onderhoudssamenwerking, inclusief maatwerk op het gebied van reserveonderdelen en de planning van monteurs. Kunstmatige intelligentie maakt hierin werkelijk een verschil.


Duurzaam

In het servicepakket Energy Management staat duurzaamheid centraal, door het energieverbruik te optimaliseren. AERZEN valideert het overtollige verbruik van zowel de individuele machine als van het systeem op basis van de verzamelde informatie, analyseert belastingprofielen, doet suggesties voor energie-efficiëntie en vergelijkt actuele situaties met uw eigen doelstellingen.

Meer informatie? Kijk dan op  www.aerzendigital.com/.


Aerzen is gespecialiseerd in de engineering van lucht- en gassystemen. Het bedrijf produceert en levert een omvangrijk assortiment high-efficiency draaizuigerblowers, schroef en turboblowers en schroefcompressoren. Deze worden wereldwijd ingezet in onder meer de (petro)chemie, levensmiddelenindustrie en milieutechnologie, waaronder waterzuiveringsinstallaties en biogasprojecten. Aerzen Nederland BV is een onderdeel van de Aerzener Maschinenfabrik GmbH, Europees marktleider in lucht- en gasverplaatsingstechniek.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.