Een recent gepubliceerd patent laat zien dat Disney aan een nieuwe attractie werkt, waarin bezoekers lightsabers uit de Star Wars-films gebruiken om virtuele vijanden te verslaan.

Met de attractie zou de droom van veel science fiction-fans in vervulling gaan om, net als Luke Skywalker, een lichtzwaard te hanteren. In de beoogde Disney-attractie kun je er drones mee uit de lucht schieten. Een patentaanvraag van Disney (pdf-bestand), ontdekt door Patentyogi, laat zien dat de animatiegigant van plan is om zoiets werkelijkheid te gaan maken.
 

Lichtbundels

Het patent gaat over een systeem om lichtbundels te weerkaatsen. De attractie bestaat uit een ruimte vol met waterdamp of rook uit een rookmachine. Vervolgens projecteren drones of beamers lichtbundels op een reflecterend oppervlak in de handen van bezoekers. De lichtbundel reflecteert naar één van de vijanden, en zo moet de illusie ontstaan dat de bezoekers zelf 'lasers' of andere projectielen reflecteren.

De lichtbundels volgen de wapens in de handen van bezoekers met behulp van infrarood licht dat van de lightsaber naar de drones of andersoortige 'vijanden' straalt. Een ledje in de lightsaber dient als oriëntatiepunt voor de IR-camera's in de drones, die zo weten waar bezoekers zich bevinden. De drones mikken vervolgens een zichtbare lichtstraal op dat ledje, de bezoeker reflecteert het licht en de drone registreert dat en reageert als het geraakt wordt door een 'laser'.

De voor de hand liggende toepassing van dit vernuftige systeem ligt bij het Star Wars-thema, waar Disney sinds een paar jaar de rechten op heeft. De lightsabers uit de films zijn al jaren een obsessie voor fans. Het idee van een staaf met solide licht die laserstralen reflecteert en vijanden in mootjes hakt, is kennelijk aantrekkelijk voor fantasievolle wannabe Jedi's, de helden uit de films. Als Disney straks bezoekers een reflecterende stok meegeeft en drones in een donkere ruimte laat rondvliegen, zullen bezoekers zich al snel in een echt lightsaber-gevecht wanen.
 

Populair

De patentaanvraag is in algemene termen opgesteld; in theorie kan Disney ook andere (teken)films als thema voor zijn attractie gebruiken. Gezien de grote populariteit van Star Wars-films, waarvan de nieuwste eind dit jaar uitkomt, lijkt het echter waarschijnlijk dat het lightsaber-idee – dat ook expliciet genoemd wordt in het patent – binnenkort in één van de Disneyparken te vinden is.

Beeld: Fans spelen een lightsabergevecht uit de films na. Bron: Pikawil

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.