Eureka

Het Japanse pretpark Huis ten Bosch gaat zijn gasten een nieuwe belevenis aanbieden. Bezoekers die komen kijken naar levensechte kopieën van Huis ten Bosch, de Delftse Waag of Hollandse grachtenhuizen kunnen binnenkort de nacht doorbrengen in drijvende hotelkamers.

Een kogelronde hotelkamer met panoramablik op de sterrennacht komt in de baai voor het pretpark te liggen. Gedurende de nacht dobbert de kamer 5 km over water naar het 'onbewoonde eiland' dat ook bij het park hoort. Hoe dat transport verloopt, vertelt hoofd ontwikkeling bij Huis ten Bosch Kotaro Takada niet.


Met de boot

De hotelkamer bestaat uit twee verdiepingen, met beneden een toilet, douche en zithoek. Een wenteltrap leidt naar de bovenverdieping met bed en uitzichtvenster. De kamer biedt ruimte voor vier personen.

Gasten checken aan land in. Per boot worden ze vervolgens naar hun kamer gebracht. De volgende ochtend krijgen ze een ontbijt op het onbewoonde eiland.


Robots

De drijvende kamers worden momenteel getest op veiligheidsvoorwaarden en klantvriendelijkheid. Ook de vorm is nog niet definitief. De eerste sferische kamers worden begin 2018 in gebruik genomen.

Huis ten Bosch baarde in 2015 opzien met zijn Hennna-Hotel waar robots de klanten inchecken, hun bagage dragen en de gangen en grote ruimtes schoonmaken. In het eerste jaar kon het hotel 50.000 overnachtingen boeken. Toen waren er zes soorten robots (82 stuks in totaal) en dertig mensen in dienst. Inmiddels is de automatisering verder doorgevoerd: er zijn nu 25 soorten robots (200 stuks in totaal) en er staan nog maar zeven mensen op de loonlijst.

Bekijk deze video van de robots in het Hennna-Hotel:
 


Tekst: Judith Stalpers

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.