De Vernufteling geldt als dé jaarlijkse innovatieprijs van de Nederlandse ingenieursbranche. Goed nieuws: de inschrijving is weer geopend.
 

Jaarlijks bekroont branchevereniging Koninklijke NLingenieurs samen met De Ingenieur het vindingrijkste project van een advies- of ingenieursbureau met De Vernufteling. Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke maatschappelijke relevantie komt voor de prijs in aanmerking en kan worden ingezonden.

Of het nu gaat om een nieuw ontwikkelde techniek of om een slimme combinatie van bestaande technieken: doorslaggevend is of het project vernuft uitstraalt en economisch en maatschappelijk van belang is.


Innovatie in de advies- en ingenieursbranche

Het doel van de prijs, die sinds 2005 wordt uitgereikt, is erkenning en bekendheid geven aan het uitzonderlijke werk van advies- en ingenieursbureaus. Te vaak blijft technische vooruitgang onopgemerkt, verscholen achter ogenschijnlijk vanzelfsprekende structuren. De Vernufteling brengt die technologische meesterwerken juist naar voren en maakt het zichtbaar voor heel Nederland. 

Alle bedrijven die lid zijn van branechevereniging NLingenieurs mogen hun projecten insturen, met een maximum van twee per bureau. De inschrijving sluit vrijdag 12 april 2024  De prijsuitreiking vindt plaats op 6 juni. Lees hier meer over de voorwaarden en de procedure.Circulair viaduct

Vorig jaar was Antea Group de grote winnaar van De Vernufteling. Zowel de vakjury als het publiek beoordeelde een circulair viaduct van het ingenieurs- en adviesbureau als het meest innovatieve ingenieursproject. 
 

Juryleden

De jury staat dit jaar onder leiding van Machteld de Kroon, managing director Mobiliteit & Gebouwde Omgeving bij TNO. De overige juryleden zijn Willemien Bosch (voorzitter NLingenieurs), Pancras Dijk (hoofdredacteur De Ingenieur), William van Niekerk (Directeur TKI Bouw en Techniek) en Kim Dieleman, beleidsmedewerker Water & Klimaatadaptatie bij De Buch en Biomimicry Inspirator & Facilitator.


Beeld: NLingenieurs

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.