Benieuwd welke ingenieursprojecten kans maken op De Vernufteling 2024? In een dossier hebben we ze alle twaalf op een rij gezet. Vergeet niet te stemmen voor de publieksprijs!

Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. Het idee achter De Vernufteling is: ere wie ere toekomt.

Want volgens branche­vereniging Koninklijke NLingenieurs en De Ingenieur, de twee drijvende krachten achter de onderscheiding, verdienen de meest innovatieve ingenieursprojecten van het jaar het om in de schijnwerpers te staan.


Twaalf projecten
 

De jury mag zich dit jaar buigen over twaalf projecten van acht verschillende ingenieursbureaus. Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke, maatschappelijke relevantie kon worden ingezonden voor De Vernufteling, op voorwaarde dat het betrokken ingenieurs­bureau is aangesloten bij NLingenieurs. 

In een speciaal online dossier leest u meer over alle bijzondere ingenieursprojecten die meedingen naar de jury- en de publieksprijs. 


Stemmen kan tot en met 24 mei

De jury bestaat dit jaar uit Machteld de Kroon (TNO), William van Niekerk (TKI Bouw en Techniek), Willemien Bosch (Koninklijke NLingenieurs), Pancras Dijk (De Ingenieur) en Kim Dieleman (De Buch).

Maar jij kunt ook stemmen: van 14 tot en met 24 mei 2024 zijn de stembussen geopend op ­devernufteling.nl. Op 6 juni worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.


Foto: De publieksprijs van De Vernufteling. Credit: Koninklijke NLingenieurs

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.