beeldbuis

Het eerste dat opvalt aan dit project is de schaal ervan. Wie een keer de Efteling-attractie Droomvlucht heeft meegemaakt, weet ergens in zijn achterhoofd wel dat er meerdere ruimtes zijn met hun eigen thema, maar probeer het maar eens in zijn totaliteit te visualiseren. Casper uit Rotterdam deed niet alleen dat, maar bouwde er ook nog een indrukwekkende kopie van in LEGO. Het geheel neemt zo te zien een hele kamer in beslag.

In het filmpje hierboven ga je door zijn versie van Droomvlucht heen. Soms vanuit een vast camerastandpunt, maar soms ook via een kleine camera in een van de karretjes – een gaaf extraatje. Een deel van het decor beweegt ook, er zijn rookeffecten en zelfs een ‘Pepper’s ghost’ – een veel in musea en pretparken toegepaste techniek waarbij een projectie op een onder een hoek geplaatste glasplaat de indruk van een geestverschijning wekt. 

De combinatie van LEGO met deze andere technologie is eigenlijk wel interessant. De reden van zijn aanpak is niet altijd duidelijk, maar wellicht dat de Arduino’s en Servo’s hem net wat meer opties gaven dan LEGO motortjes. Hoe dan ook heeft hij er naar eigen zeggen zo’n 22 maanden bouwtijd in zitten, en gezien de hoeveelheid LEGO ook een flinke zak spaargeld. Zoals Casper zelf ook aangeeft is het een ‘work in progress,’ en die vooruitgang kun je zelf volgen op zijn Facebook pagina.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.