Beeldbuis

LEGO maakt wel vaker beroemde auto’s na. Met onder andere een Aston Martin DB5, VW bus, Porsche 911 GT3, en Ferrari F40 in hun portfolio was het toevoegen van de Bugatti Chiron in eerste instantie geen enorme verrassing. Totdat de blokjesbouwers besloten om er ook eentje op ware grootte te maken.

Het is de promostunt der promostunts, maar dat mag de pret niet drukken: het is een indrukwekkende prestatie om een LEGO-auto te maken waar je in kunt zitten. De Chiron bestaat voor ruim 90 % uit LEGO-onderdelen – de banden en een stalen frame zijn de grote uitzonderingen – en is zonder lijm in elkaar gezet. En hij beweegt dus ook op eigen LEGO-kracht voort, dankzij een pakket van 2304 motortjes en nog veel meer radertjes dat een beestachtige 5,3 pk levert. De topsnelheid ligt zo rond de 20 km/h.

Het aantal superlatieven van de auto kan nog wel even doorgaan:

  • Meer dan een miljoen stukjes LEGO-Technic zijn gebruikt.
  • Het ontwikkelen en bouwen kostte 13.438 manuren.
  • De snelheidsmeter, verlichting en achterspoiler werken gewoon.

Ook de reactie van de testcoureur van de echte Chiron is mooi om te zien; hij is oprecht onder de indruk. Kijk daarom voor nog iets meer kippenvel the making of:
 

 


Op de website van LEGO vind je nog meer informatie, foto’s en zelfs podcasts rondom de Bugatti Chiron. Overigens is ook de verkrijgbare set van de LEGO-Chiron niet mis, met bijvoorbeeld een realistisch bewegende W12 motor en werkende versnellingsbak. Nog een laatste filmpje voor onderweg dan; de ‘speedbuild’ van deze set. Voor als je hem wel wilt bewonderen maar er geen 350 euro voor over hebt…

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.