Advertorial

Veolia Mobile Water Services biedt een volledig assortiment aan oplossingen en services om bedrijven te helpen als hun watervoorziening is verstoord. Op 8 november geeft onze gratis webinar over industriële waterbehandeling meer informatie over wat Veolia heeft te bieden. Hier kunt u zich aanmelden.

Veolia Mobile Water Services is al vele jaren een marktleider op dit gebied. De waterzuiveringsmiddelen van het bedrijf worden regelmatig ingezet om klanten te voorzien in hun waterbehoeften voor noodprocessen. Ook worden de middelen van Veolia Mobile Water Services gebruikt voor geplande huurperioden en langetermijnhuur.

Het bedrijf hanteert al vijf jaar ReAct, een programma voor 'gegarandeerd gezuiverd water'. In het kader van dit programma worden de waterzuiveringsvereisten van de klant gratis beoordeeld, mogelijke risico's geïdentificeerd en een reactieplan voorbereid om eventuele verstoringen van de watervoorziening tot een minimum te beperken. Van bedrijven die zich voor het plan registreren, wordt de bedrijfscontinuïteit volledig gecontroleerd, waardoor bij een noodgeval het proces wordt versneld, het bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken en kostbare uitvaltijd wordt voorkomen.

Expertise voor 'gegarandeerd gezuiverd water'

Veolia Mobile Water Services biedt een volledig assortiment aan oplossingen en services om bedrijven te helpen bij hun waterbehoeften op de korte en lange termijn. De gratis, waardevolle service is ontwikkeld om bedrijven bij noodgevallen te helpen hun waterzuiveringsinstallaties te laten werken.

Eenmaal ter plaatse wordt een volledige controle van de continuïteit uitgevoerd. Daarbij wordt onder andere gekeken naar:

  • De hoeveelheid en kwaliteit van de waterbehoeften
  • Een analyse van het ongezuiverde water
  • Een beoordeling van buizen en aansluitingen
  • Bijzonderheden van de services en voorzieningen
  • Een uitgebreid bedrijfscontinuïteitsplan en prioriteitsservice voor geregistreerde klanten

Een van onze klanten, een Nederlands vuilverbrandingsbedrijf, had 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar toegang tot het team van deskundige engineers van Veolia, dat het bedrijf voorzag van hoogwaardige service en ondersteuning op het moment dat dat nodig was. Het bedrijf was een geregistreerde klant en profiteerde daarom van prioriteitsservice. Daardoor kon het de verloren productie door uitval beperken.

Waterbehandelingseenheid van Veolia.

In 2014 raakte de waterzuiveringsinstallatie van het bedrijf beschadigd door een brand en het scheelde niet veel of het bedrijf kon geen water meer produceren. Veolia Mobile Water Services kon snel de middelen - een Omgekeerde Osmose MORO-50T en een Deionisatie trailer MODI-1500T - inzetten die de klant nodig had om de toevoer in stand te houden. Als de klant zich niet voor ReAct had geregistreerd, dan had het bedrijf niet geprofiteerd van de prioriteitsservice en mogelijk geen watertoevoer hebben gehad en reputatieschade hebben opgelopen.

Het unieke programma voor 'gegarandeerd gezuiverd water' ReAct is ontwikkeld om bedrijven en hun faciliteiten 24 uur per dag, 7 dagen per week te beschermen in geval van een defect of storing in een aanwezige waterzuiveringsinstallatie. Het zorgen voor 'gemoedsrust' in het geval van een onvoorziene behoefte voldoet bovendien aan de vereisten van ISO 22301:2012 'Business Continuity Management Standard'.

Bedrijfscontinuïteitsplanning moet worden gezien als een prioriteit voor elk bedrijf. Met een goede planning kunt u stappen zetten om de potentiële gevolgen van een ramp tot een minimum te beperken en ervoor zorgen dat uw bedrijf veerkrachtig is.

WEBINAR
Kom meer te weten over Veolia Mobile Water Services op dinsdag 8 november gedurende onze Webinar over Industriële waterbehandeling. Doe gratis mee voor meer informatie, kijk naar onze videos over waterbehandeling services bij noodgevallen. Of neem contact op met Patrick Wuis patrick.wuis@veolia.com +31 (0) 318 691 661

Het onverwachte plannen

Misschien gebeurt het nooit, maar zou u voorbereid zijn als het toch gebeurde? Kunt u bij een bedrijfsnoodgeval op zo'n manier reageren dat de schade voor de productie, financiën en reputatie van uw bedrijf tot een minimum wordt beperkt?

U hebt een plan nodig - niet alleen om ervoor te zorgen dat het bedrijf geen schade lijdt, maar ook om uzelf en uw klanten de gemoedsrust en zekerheid te geven dat alles eraan is gedaan om eventuele verstoringen te beperken. Onverwachte dingen gebeuren: de stroom valt uit, het weer is erg slecht, er gaan dingen kapot, er breekt brand uit of er gebeurt iets anders wat u niet had voorzien. Ook al hebt u een gedetailleerde risicoplanning, er zijn gebeurtenissen die niet te voorkomen zijn. Ze kunnen echter wel worden gepland.

In het Global Risk-rapport van 2016 van het World Economic Forum staan de vier meest voorkomende risico's beschreven waar een bedrijf mee te maken krijgt:

  • Cyberaanvallen.  Lloyds (2015) schat de globale kosten van cybercriminaliteit op circa € 360 miljard per jaar. Daarbij speelt diefstal van intellectuele eigendom de grootste rol.
  • Watergebrek. Water is in veel productieprocessen van essentieel belang en de vraag ernaar stijgt naarmate de bevolking groeit en de industrie toeneemt.
  • Pandemieën. Voor productie zijn vakkundige mensen nodig. Griepepidemieën zijn een natuurverschijnsel. Ze doen zich al eeuwen voor, waaronder drie keer in de twintigste eeuw.
  • Klimaat-/weersomstandigheden. Zware weersomstandigheden, zoals overstromingen en droogte, komen steeds vaker voor en kunnen enorme gevolgen hebben.

Bedrijfscontinuïteitsbeheer wordt steeds belangrijker nu organisaties beginnen te begrijpen wat de invloed van verstorende omstandigheden op hun bedrijfsprocessen is. Er is nu zelfs een wereldwijd erkende norm, ISO 22301’Business Continuity Management’, waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf zijn activiteiten normaal kan blijven voortzetten tijdens onvoorziene omstandigheden.

Wat betekent dit voor waterzuivering?

Patrick Wuis van Veolia Water Services, onderdeel van Veolia Water Technologies, stelt voor dat u eerst aan uw klanten denkt. “Hoe lang zouden zij willen wachten als uw bedrijf te maken krijgt met een noodgeval of verstoring? Waarschijnlijk niet zo lang.

Met een bedrijfscontinuïteitsplan voor uw waterzuiveringsvoorziening kunt u veerkrachtiger inspringen op verstoringen, en reageren binnen een tijdsbestek dat acceptabel is voor uw klanten. Met deze eenvoudig te bewerkstelligen zekerheid kunt u zich onderscheiden op de markt.

U moet weten welk serviceniveau gewenst is voor uw bedrijf en ook wat het minimaal acceptabele niveau is, oftewel welke service uw bedrijf in elk geval moet verlenen om te voorkomen dat het klanten verliest en om te voldoen aan de belangrijkste contractuele verplichtingen. Met uw bedrijfscontinuïteitsplan kunt u zo snel mogelijk terugkeren naar het gewenste serviceniveau.

Een begin maken

Hieronder vindt u de eerste stappen die moeten worden gezet voor het opstellen van een plan voor het beheer van de bedrijfscontinuïteit:

  • Beoordelen welke gevolgen belangrijke gebeurtenissen waarschijnlijk op uw bedrijf hebben
  • De reactie op die gevolgen vooraf plannen
  • De effectiviteit van het plan testen
  • Tijd en aandacht besteden aan risicobeheer

Deze stadia kunnen het best worden doorlopen door een goed geïnformeerd team met mensen uit verschillende afdelingen. Zo kunnen zo veel mogelijk gebeurtenissen worden geïdentificeerd die tot bedrijfsonderbrekingen zouden kunnen leiden en kan worden gekeken naar welke mensen de beste methoden kunnen ontwikkelen om daarop te reageren.

Er zijn verschillende adviseurs die rampenbestrijding aanbieden. Voor catastrofale gebeurtenissen in activiteiten met hoog risico/hoge kosten zijn zij een waardevolle optie. Bedrijven kunnen het proces echter zelf beheren en samen met belangrijke leveranciers de risico's beheren en actieplannen opstellen voor bepaalde gebeurtenissen.

In het Global Risk Report werden watergebrek en zware weersomstandigheden genoemd als veelvoorkomende risico's voor bedrijven. Een betrouwbare en consistente watertoevoer is van essentieel belang voor veel industriesectoren, zoals bijvoorbeeld de productie- en energiesector en de petrochemische industrie.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.