Agenda

Dit weekend nog niks te doen? En houdt je van films, wetenschap en techniek? Kom dan naar Inscience. Dit jaar draait een groot deel van de films om kunstmatige intelligentie.

Naast bekende, populaire films over robots en AI (zoals animatiefilm Wall-E, zondag om 13:15) en Her (De keuzefilm van AI-prof Max Welling, zaterdag om 21:30) zijn er ook een hoop activiteiten in en rond de filmzalen.

Zo kan je Jan Bot bewonderen, een kunstmatig intelligente filmmaker die archiefmateriaal aan elkaar knipt tot actuele filmpjes. Er zijn korte films te zien in virtual reality, om echt een andere wereld te ervaren. Je kan proberen AI voor de gek te houden, legorobots programmeren of het opnemen tegen je eigen brein in een game die je hersenactiviteit gebruikt.
 

 

Discussie over kunst en AI

Op zaterdagmiddag (14:30, lux 6) is er een discussie over kunstmatige intelligentie en creativiteit. Na afloop van de documentaire 'Human or Robot' zullen filosofieprofessor Jos de Mul, concertpianiste en TU Delft-onderzoeker Cynthia Liem en de makers van Jan Bot bespreken of een robot ooit echt creatief kan zijn en wat dat zou betekenen voor kunst en kunstenaars. Een redacteur van De Ingenieur begeleidt de discussie.

Kaartjes kosten 3,50 tot 9 euro per voorstelling. Een strippenkaart voor drie shows kost 18 euro. Met de Cineville-pas kan je alle voorstellingen bezoeken.

Het volledige programma is hier te vinden, en de films en evenementen vinden plaats op een aantal locaties in Nijmegen.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.