Blenders zijn handige hulpmiddelen in de keuken, maar wel log, zwaar en lawaaiig. Millo Appliances uit Litouwen ontwikkelde een lichte, slimme blender die geen motor­geluid produceert.


In de basis ziet Millo Air eruit als alle andere blenders: een voetstuk waarop een afneembare kan met ronddraaiende stalen messen staat. Deze messen worden echter niet aangedreven door een elektromotor, maar door het Magnetic Air Drive (MAD)-systeem.


Contactloze aandrijving

De aandrijving werkt contactloos en zonder draaiende motordelen.

In het voetstuk is een rondlopende rij elektro­magneten verwerkt die razendsnel afwisselend worden aangestuurd. Hierdoor duwen ze de permanente magneten weg die op de rotor met messen in de kan zitten.Geruisloze motor

De rotor haalt een toerental van vijftienduizend omwentelingen per minuut en de aandrijving heeft een piekvermogen van 450 Watt. Dit biedt ruim voldoende kracht om groente, fruit, noten of ijs aan stukken te hakken. Hoewel er geen motorlawaai is, maakt het blenden zelf natuurlijk nog wel het nodige geluid.

Nog een verschil met andere blenders is de kan. Deze vul je eerst, vervolgens plaats je het waterdichte deksel met messenrotor, en dan zet je de kan onderste­boven op het voetstuk om te blenden. De kan klikt magnetisch vast.


Licht en compact

Na het blenden draai je de kan weer om en verwijder je het deksel met messen­rotor, zodat de kan als veilige drink- of schenkbeker fungeert. Via de app kun je trouwens ook nog eens allerlei persoonlijke instellingen kiezen en opslaan.

Dankzij het MAD-aandrijfsysteem is de basis van de Millo Air een stuk lichter en compacter dan die van gewone blenders.


Blender voor op het strand

De Millo Air werkt op batterijen, weegt niet meer dan 1,4 kilo en is bovendien volledig waterdicht. Daardoor is het apparaat vrij makkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld naar de camping of het strand.

Op een volle batterij kan de Millo Air ongeveer tien keer blenden.


Tekst: Paul Schilperoord
Foto: Millo Appliances

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.