De website voor dronefotografie SkyPixel heeft gisteren de winnaars bekendgemaakt van zijn jaarlijkse fotowedstrijd. Hier een paar van de allermooiste platen. Kijk en geniet.

Het gebruik van drones neemt een hoge vlucht, zoals we vorig jaar al schreven (lees : ‘De opkomst van de civiele drone’). De kleine onbemande vliegmachientjes worden dan ook steeds beter betaalbaar. Voor een paar honderd euro heb je al een aardig model en kun je aan de slag. Bijvoorbeeld door er een camera onder te hangen en foto’s vanuit de lucht te schieten.

Er zijn verschillende websites waar je die luchtfoto’s met andere liefhebbers kunt delen, zoals Dronestagram en SkyPixel. Die laatste houdt elk jaar een wedstrijd voor dronefoto’s, waarvan net weer de winnaars zijn bekendgemaakt.

Dat levert prachtige plaatjes op, bijvoorbeeld van een visser in Myanmar die zijn netten installeert (zie boven, foto Zay Yar Lin). Of wat te denken van deze waanzinnige plaat, genomen in het hoge noorden van Canada, van een ijsbeer die van schots naar schots stapt (foto Florian Ledoux).

 


Of deze close-up van een actieve vulkaan, die komt uit een hele serie die een Chinese fotograaf maakte tijdens een maand op de eilandengroep Vanuatu.

 

 

Lekker maken voor drones

De fotowedstrijd trok dit jaar meer dan 44.000 inzendingen uit 141 landen. De foto’s dingen mee in verschillende categorieën, die zijn onderverdeeld in ‘amateur’ en ‘professional’. De wedstrijd is mede-georganiseerd door dronebouwer DJI, die op deze manier mensen lekker wil maken voor dronefotografie.

Een selectie van de mooiste beelden is te vinden in deze galerie van SkyPixel.

Beeldmateriaal SkyPixel

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.