Waar een gemiddeld tuinhuisje niet veel meer is dan een houten hok, is de Gardenrobe een module die tal van functies combineert: van groene stroom opwekken tot kippen huisvesten.

De door de Tsjechische ontwerpstudio Pin Up Houses ontwikkelde Garden­robe is een prototype van een tiny house gemaakt van gerecyclede, milieu­vriendelijke materialen.

De hele constructie is gemaakt van houten balken en multiplexpanelen die met bouten en moeren in elkaar worden gezet. Deze constructie staat verankerd op een schroeffundering in de grond en draagt het lichtgewicht dak van met glasvezel versterkte kunststof.Snel op te zetten

De Gardenrobe van zes meter lang en 1,2 meter breed combineert allerlei functies. In het frame kunnen namelijk verschillende modulen worden geplaatst. Zo zijn er verschillende opslagmodulen, voor onder meer tuingereedschap en fietsen, en een module om in te zitten.

Daarnaast is er een module met een kippenren, een verticale duiventil, een regenwateropvang- en opslagsysteem en een klein zonnepaneel om elektriciteit op te wekken. Hierdoor kun je in de module telefoons en andere elektronica opladen.

De Gardenrobe is in twee uur tijd in elkaar te zetten en ook makkelijk weer af te breken en te verplaatsen. Voor wie er ook eentje wil optuigen, zijn de bouwtekeningen gratis te downloaden op de website van Pin Up Houses.


Tekst: Paul Schilperoord
Foto: Pin Up Houses
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.