beeldbuis

Natuurlijk wil bijna iedereen wel ingenieur worden. De 11-jarige Kai in ieder geval wel. Het RTL4-televisieprogramma Later als ik groot ben... haalde hem uit de klas en stuurde hem op snuffelstage.

Het priegelen met je vingers – dat is wat Kai aanspreekt in het ingenieurswerk. 'Je bent gewoon lekker bezig en aan het eind heb je een resultaat: het resultaat dat je wilde, of iets anders dat ook leuk is', vertelt hij aan Jochem van Gelder, de presentator van het programma dat vanaf 12 oktober weer wekelijks te zien is bij RTL4. 

Een specifieke voorkeur voor een bepaalde richting binnen het ingenieurschap heeft Kai nog niet. 'Als ik maar dingen in elkaar kan zetten', zegt hij, waarna hij bezoeken brengt aan onder meer elektrotechnisch bedrijf Van den Pol en aan Bam Infra. Gelet op de hoeveelheid product placements is de uitzending overigens ook voor reclamemakers in spe verplichte kost. 


Spoedcursus

Het is natuurlijk ook wel lastig om als 11-jarige wegwijs te worden in de brede ingenieurswereld. Een civiel technicus doet iets heel anders dan een data engineer en een waterbouwkundige kan geen vliegtuig in elkaar zetten, als zij dat al zou willen. 

Gelukkig zijn daar ook filmpjes voor. Deze spoedcursus ingenieurschap, gericht op kinderen, heeft volgens de comments ook volwassenen geholpen bij het beter begrijpen van het vak.
 

 


NASA junior

Maar er zijn natuurlijk ook veel ingenieurs in spe die allang weten welke richting ze op willen, later als ze groot zijn. Ze willen raketten of andere ruimtevaartuigen bouwen.

Deze enthouiastelingen hebben dan vermoedelijk al dit NASA-fiilmpje zitten bekijken: 
 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.