EUREKA

Met het systeem LOFT2GO is een leegstaand kantoorpand binnen een paar weken om te bouwen tot appartementencomplex.

Volgens de Rijksoverheid staat op dit moment ongeveer 15 % van de kantoren in Nederland leeg. Naar verwachting neemt deze leegstand de komende jaren alleen maar toe. Aangezien leegstaande kantoren slecht zijn voor de leefbaarheid, stimuleert de overheid de transformatie van kantoren naar appartementen, studentenflats, seniorenwoningen of tijdelijke opvang voor asielzoekers.

Dit kan met het systeem LOFT2GO van het Nederlandse bedrijf Urban Popup. Dit modulaire inbouwpakket maakt het mogelijk om binnen een paar weken een kantoorpand tot appartementencomplex te transformeren.

LOFT2GO is een plug-and-play inbouwpakket dat op maat wordt gemaakt. Productie van de inbouwpakketten gaat computergestuurd op basis van 3D-laserscans van het pand voor een exacte maatvoering.

 

Brandwerend

De individuele appartementen worden gerealiseerd met behulp van woningscheidende staalframewanden en -toegangsdeuren. De wanden zijn zestig minuten brandwerend, de deuren dertig minuten.

De woning zelf wordt opgebouwd uit staalframebinnenwanden en –deuren, en aparte elementen voor de badkamer en keuken. Alle leidingen zijn ingebouwd en zijn op de bestaande aan- en afvoerleidingen van het pand aan te sluiten. De elektrische installatie is vanaf de groepenkast in stekkerklare elementen aan elkaar te klikken.

Het complete LOFT2GO systeem is demonteerbaar en elders weer opnieuw op te bouwen, maar de appartementen zijn ook geschikt voor permanent gebruik.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.